De leerplanner komt eraan!

De leerplanner komt eraan!

De lang verwachte HU brede leerplanner komt eraan! Op 12 december heeft de regiegroep HUDIO besloten dat de ontwikkeling van de leerplanner in 2020 weer van start gaat! De leerplanner is een applicatie waarmee studenten een gepersonaliseerde studieroute kunnen uitstippelen en volgen.

Achtergrond

“De leerplanner is al langer een samenwerking tussen Onderwijslogistiek en DLO. We maken het voor de student. En we willen met de leerplanner inzetten op wendbaarheid en flexibiliteit ten behoeve van studentsucces.” Vertelt Bart Faber van Onderwijslogistiek en vanaf het eerste uur betrokken bij de ontwikkeling van de leerplanner.
Opleidingen richten het onderwijs steeds vaker flexibel in, waardoor studenten steeds meer keuzes maken in de volgorde van onderwijs, snelheid of (afstudeer)profiel. De leerplanner is een app die helpt om deze keuzes inzichtelijk en overzichtelijk te maken. Schema’s, routes en andere individuele keuzes worden in de leerplanner bewaard en studenten kunnen zich direct via de app inschrijven voor cursussen of toetsen. Iedere student kan zo een eigen gepersonaliseerde studieroute doorlopen. “Dat betekent niet dat we straks 40.000 verschillende studieroutes gaan krijgen, veel studenten maken immers dezelfde keuzes. De studieroutes worden besproken met een studieloopbaanbegeleider op basis van het curriculum. De leerplanner wordt de tool die alles gedurende hele studie overzichtelijk bijhoudt en verbinding maakt met andere systemen als OSIRIS, MyHU en roosterprogamma’s.” Legt Bart uit.

Op dit moment worden er ook studieplanningen gemaakt, vaak in Excel. De leerplanner wordt door de HU zelf ontwikkeld en vanaf het studiejaar 2020-2021 gaan verschillende opleidingen als pilot met een verder ontwikkelde leerplannertool werken. Ook in de jaren daarna zal de leerplanner verder verfijnd en uitgebreid worden zodat straks elke student zijn/haar route hiermee kan plannen en volgen.

Begin 2020 zullen we starten met een multidisciplinair ontwikkelteam en nodigen wij iedereen graag uit om deel te nemen aan de reviewsessies. Houd de DigitaleHU.nl in de gaten!