De Teacher Toolbox evaluatie

De Teacher Toolbox evaluatie

Van 11 tot 29 januari vond de pilot van de Teacher Toolbox plaats waarbij zo’n dertig docenten gedurende deze periode toegang hadden tot de toolbox. Dit platform biedt een scala aan educatieve tools om in het onderwijs in te zetten. De docenten hebben de inhoud beoordeeld en de vragenlijst is ruimschoots ingevuld waaruit nuttige suggesties kwamen. Een van de aanbevelingen is bijvoorbeeld om de pagina waarop alle tools staan als homepage in te stellen. Een ander genoemd voorstel is om de categorieën van de tools zichtbaarder te maken. Dit zijn praktische suggesties waar de leverancier mee aan de slag gaat. Ook zullen de nieuwe tools die in de beoordeling naar voren kwamen, zoals Slack, Shakespeak en Nearpod, binnenkort geplaatst worden in de Teacher Toolbox, het liefst vergezeld met een filmpje van een HU docent die er veel mee werkt.

Welke tools zijn o.a. nu al te vinden in de Teacher Toolbox?

  • Kahoot! is een interactieve game waarmee je quizzen, discussies of surveys kunt vormgeven voor in de lessen. Je kunt hierin de bedenktijd aangeven en zelfs afbeeldingen en video’s toevoegen.
  • Met PlayPosit maak je interactieve video’s via eenvoudig een videolink van YouTube of Vimeo te kopiëren, of natuurlijk je eigen video te uploaden. Vervolgens kun je vragen, opmerkingen, links en plaatjes in de video zetten.
  • Trello is een tool dat wordt gebruikt om projecten te managen. Hierbij maak je gebruik van een prikbord met allerlei borden waardoor het overzichtelijk is wat er al is gedaan en wat er nog moet gebeuren.

Welke tools zijn binnenkort verkrijgbaar in de Teacher Toolbox?

  • Slack is een slimme communicatietool waarmee je sneller en efficiënter met je collega’s en team kunt communiceren en bestanden kunt delen.
  • Via de Powerpoint plug-in Shakespeak kun je studenten tijdens je presentatie laten stemmen via sms en/of internet. De resultaten zijn direct zichtbaar in je presentatie. Je kunt op deze manier je onderwijs verlevendigen en interactiever maken.
  • Nearpod is een uitstekende tool om een les of presentatie te combineren met interactie. Hiermee kun je presentaties vormgeven met interactieve elementen zoals quizzen, polls, meerkeuzevragen en tekenopdrachten.

Mocht je zelf enthousiast zijn over een tool en mee willen bouwen aan de Teacher Toolbox stuur het HUBlab dan even een mail. Voor meer informatie over de Teacher Toolbox check www.hublab.hu.nl!