DLO Kwaliteitsafspraken
Daileasy check-in tool

Daileasy check-in tool

Initiatiefnemer: Gert van Hardeveld

Met Daileasy kunnen studenten elke ochtend inchecken voor de dagelijkse werkzaamheden. Daileasy is bedoelt voor studenten die in de praktijk leren. Met Daileasy kunnen studenten de check-in voorbereiden die ze later die ochtend in een projectgroep live met elkaar uitvoeren en bespreken. Studenten beantwoorden daarvoor 7 cruciale vragen:

  1. Hoe voel je je vandaag (1 tot 5 sterren)?
  2. Waarom voel je je zo?
  3. Wat heb je gisteren gedaan?
  4. Hoeveel uur heb je hieraan besteed?
  5. Wat heb je geleerd?
  6. Wat ga je vandaag doen?
  7. Welke hulpvraag heb je?

Naast een goede voorbereiding van de dagelijkse check-in voor de student is Daileasy ook heel nuttig voor de begeleidende docenten (vaak in rol van coach). In een oogopslag zien ze wie er in de ochtend aan het werk gaan, hoe het met ze gaat, wat ze leren en of er nog hulpvragen zijn. Hierdoor kan de coach later op de dag direct inspelen op de behoeften van de groep en de individuele student.

Daileasy

Figuur 1; Check-in van een student

Realisatie

Daileasy wordt op dit moment gebouwd in Scorion als onderdeel van het gehele beoordelingssysteem van studenten Open-ICT. Op 1 september gaat Open-ICT hiermee live. Voor het inrichten van Daileasy in Scorion is gebruik gemaakt van de ervaringen die studenten in een prototype hebben ontwikkeld het afgelopen jaar. Hieronder geven we inzicht in de look-en-feel van het prototype en de werking.

Prototype

Door studenten van Open-ICT is afgelopen jaar een prototype van deze software gebouwd en ook in de praktijk gebruikt. Onderstaand een aantal schermen die de werking en kracht laten zien van Daileasy.

In figuur 1 zie je het check-in formulier dat studenten de laatste twee weken in test hebben gebruikt. Nadat ze zijn ingelogd kunnen ze deze gegevens vastleggen of zich eventueel ziek melden. Wanneer ze het hebben ingevuld wordt direct een dashboard zichtbaar met daar het gevoel over de afgelopen dagen en de laatste ingevulde check-ins.

5 dagen

Figuur 2; Gevoel over de laatste 5 dagen

Daaronder zijn direct de oude check-ins zichtbaar.

Overzicht

Figuur 3; Overzicht van de check-ins van een student

Voor de docent/coach is het volgende dashboard gemaakt:

Dashboard

Figuur 4; Docent dashboard

Dit dashboard toont direct de status van alle studenten die dag. Daarnaast kan de docent direct zien hoe het met de diverse studenten gaat door alle check-ins te openen.

Docent overzicht

Figuur 5; Check-ins van de studenten van bepaalde docent