Een nieuwe smartphone: voor wie, wanneer en hoe?

Een nieuwe smartphone: voor wie, wanneer en hoe?

Als je bij de HU in dienst bent voor minimaal een dag in de week dan heb je recht op een Smartphone. Door de jaren heen zijn er diverse modellen in gebruik genomen. Zo zijn er onder andere Lumia’s, Motorola’s en Samsungs. Dit is geen gewenste situatie. Zo zijn de Lumia’s verouderd en kun je er nauwelijks apps op installeren. Maar ook vanuit beheer kost het extra tijd en moeite om alle modellen te onderhouden. Daarom is het tijd voor vernieuwing.

Kan je nog werken zonder Smartphone?

Wat doen we eigenlijk op ons mobiel? Natuurlijk bellen, appen en mailen. Maar vanuit de digitale werkplek en DLO zijn er ook allerlei apps beschikbaar die het werk efficiënter (en misschien ook leuker) maken. Misschien heb je al mee gedaan met de Office365 Teams of OneDrive Challenge waarin je ontdekt hoe handig de Apps kunnen zijn.

Of werk je al met Canvas en wil jij ook de Canvas Teacher App? En niet onbelangrijk, per eind mei gaat de nieuwe MyHU app live, waarin alle informatie en communicatie voor de student samen komt. Ook als docent kun je de deze informatie en communicatie ontvangen via de MyHU app.

Ook de MFA app (voor de sms inlog code) kan je op de verouderde toestellen niet meer gebruikten. Tijd voor een update!

De nieuwe Smartphone: Samsung Galaxy A8

We verwachten dat iedereen blij wordt van de Samsung Galaxy A8. Dit is een kwalitatief goed toestel (4,4 sterren) die juist zakelijk heel goed werkt. Het heeft Dual Sim – dus je kunt zowel je HU simkaart als je persoonlijke nummer gebruiken binnen 1 toestel. Daarbij staan er 2 profielen op het toestel (Persoonlijk en Werk). Daarmee kan je dus zowel zakelijke als privé Whatsappen. Maar belangrijker, je data is gescheiden. Dit betekent dat we als HU geen zicht hebben op je persoonlijke bestanden en foto’s, maar wel je zakelijke bestanden kunnen borgen en veilig stellen. Meer weten over de A8? Bekijk dan dit externe filmpje.

We hebben reeds ervaring op gedaan met het kleine broertje van de A8 namelijk de A6. Sinds eind 2018 hebben nieuwe collega’s dit toestel ontvangen en de gebruikerservaring is positief.

Gefaseerde aanpak

Bij de HU werken zo’n 3.000 mensen. Het swappen van alle mobieltjes is een een hele klus, daarom doen we dit in fases. Dit betekent dat we beginnen bij mensen die in het onderwijs werken. De (extra) inspanning die wordt geleverd om over te stappen naar Canvas, GradeWork, TestVision en MyHU wordt gewaardeerd. De eerste periode waarin we swappen is in mei en juni. Afhankelijk van het succes wordt na deze periode bepaald wanneer de tweede periode gaat plaats vinden. Maar ons streven in om in collegejaar 2019-2020 iedereen op de Samsung A8 te krijgen.

Wie dus niet:

Helaas voor onze collega’s die bij de diensten werken. We zijn tenslotte een onderwijsinstelling en krijgen onze collega’s bij de instituten voorrang. Werk je bij het onderwijs en heb je al een moderne Android smartphone dan zit jij niet in de eerste ronde. Jij kunt namelijk al gebruik maken van alle toffe apps en de noodzaak is wat lager.

Let op: als jij niet in deze eerste groep zit en jouw Smartphone gaat stuk (of andere valide reden om een nieuwe aan te vragen) dan krijg je een vergelijkbaar vervangend toestel van de plank maar nog niet de A8.

Het proces: je wordt persoonlijk uitgenodigd

In april en mei krijgen de kandidaten uit de eerste fase een persoonlijke uitnodiging per email van smartphone@hu.nl met het verzoek om een swap afspraak te maken tussen 14 mei en 7 juni. Het swappen gebeurt bij de entree van Padualaan 97 (bekende plek van de Windows update vorig jaar) en duurt ongeveer 20 minuten. Je levert daarbij je oude mobiel en oplader in, en ontvangt je nieuwe mobiel. Daarbij zetten we gezamenlijk de authenticatie app op je nieuwe mobiel. Neem daarvoor het huidige toestel waarop je de authenticatie app gebruikt mee. Voor overige Apps ontvang je een flyer met tips, maar verwachten we dat je dit zelf voor elkaar gaat krijgen.

Houd je mailbox dus in de gaten en maak een afspraak voor dat de timeslots vol zitten!