EHBO365 Challenges – veel animo voor zelfstudie digitale werkplek

EHBO365 Challenges – veel animo voor zelfstudie digitale werkplek

Misschien ben jij wel één van de 300+ collega’s die al een challenge heeft gedaan. Of staat hij klaar in je mailbox, maar ben je er nog niet aan toe gekomen? Of denk je “challenge??” Hierbij een terugblik hoe de challenges voor Teams en OneDrive zijn verlopen en een sneak preview van de volgende.

Nieuwe mogelijkheden voor de digitale werkplek

Met de introductie van Windows 10 en Office 365 zijn er nieuwe online samenwerkingsmogelijkheden gekomen. Het Office pakket bestaat uit tientallen apps. Maar wat heb je daaraan als je niet van het bestaan af weet of niet weet hoe het werkt? Daarom is team EHBO365 bijeengekomen om jou de handigheidjes te leren over nieuwe Office apps. Zo zijn we vorig jaar gestart met de challenge “Online Onderling Samenwerken in Teams” en kon je begin dit jaar mee doen met “OneDrive: de plek voor je bestanden”. En straks voor de zomer start “Publiceren van werk”.

Hoe werkt een challenge?

Als je opgeeft krijg je tot maximaal 6 weken elke week een email met informatie, opdrachten en filmpjes over het onderwerp. Door elke week 20 minuten te spenderen, maak je je nieuwe apps en mogelijkheden eigen. Ook kan je online oefenen met medecursisten en Team EHBO. Je begint wanneer jij wilt en werkt hieraan wanneer jij wil! Ben je meer een bing-er? Dan kan je in StudyTube ook de cursussen in één keer volgen zonder elke week te wachten op een e-mail.

Wat zijn de reacties?

De reactie zijn veelal positief! De algemene indruk krijgt een 7.2. De wekelijkse emails helpen bij het actief houden van de stof. Van wat digivaardige collega’s kregen we de opmerking dat het begin wel sloom was. Daar hebben we bij de OneDrive challenge rekening mee gehouden, maar het wel toegankelijk te houden voor beginners. Een paar quotes:

“Trots dat dit gemaakt is vanuit de HU en ik ga het zeker delen met collega’s, want zelfs als IT’ er leer ik steeds nieuwe dingen erbij”
“Prima systeem om zo telkens een stuk van Office 365 te leren begrijpen”
“Waar ik nu tegen aan loop, is dat veel van het geleerde pas gaat werken als mijn collega’s onedrive/teams etc. ook willen gebruiken… dat is nog niet het geval”

Hoe kan ik ook meedoen?

Opgeven voor de mailing kan niet meer. Wel kun je direct in Studytube alle challenges volgen. Als je nog geen account hebt voor Studytube en dat ook niet eerder hebt aangevraagd, stuur dan een email naar HRD@hu.nl.