myHU FAQ

De meeste gestelde vragen over myHU. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan even contact op met Casper Zuidwijk.

(docent) Hoe plaats ik een mededeling voor mijn opleiding?

Op myHU hebben studenten een nieuwstegel met nieuws en mededelingen voor hun opleiding. Docenten van de instituten van deze opleidingen kunnen nieuws plaatsen op myHU. Bij iedere mededeling krijgen studenten op de mobiele app een notificatie. Omdat docenten ook het nieuws en de mededelingen van de studenten zien, krijgen zij ook een melding en notificatie. Dit is om ervoor te zorgen dat studenten belangrijke mededelingen niet kunnen missen.

Zo plaats je nieuws en mededelingen voor studenten:

  1. Ga naar my.hu.nl op je computer (dus niet in de app) klik op de tegel “Opleidingsnieuws”.
  2. Je ziet vervolgens alle opleidingen binnen het instituut waar je werkzaam bent. Klik in het menu op de opleiding waarvoor je nieuws wilt plaatsen.
  3. Klik op de groene knop “Posten nieuw item”.
  4. Vul alle velden in. Vul bij ‘samenvatting’ een korte regel met de inhoud van je bericht in. Dit is de regel die studenten/docenten die de app hebben geïnstalleerd als notificatie op hun telefoon te zien krijgen.
  5. Klik op “Item posten”.
  6. Het nieuws verschijnt vanzelf op de tegel. Het kan een paar minuten duren tot de studenten de notificatie ontvangen.

Wat is het verschil tussen mijn ‘Opleidingsnieuws’ en de tegel ‘Nieuws’?

De tegel ‘Opleidingsnieuws’ toont alleen het nieuws geplaatst door docenten / medewerkers van jouw opleiding. De tegel ‘Nieuws’ is een verzameling van nieuwsfeeds van o.a. HU.nl, interne mededelingen van de HU, Trajectum en HUOntwikkelt.