Studenten info
Werken met MS Teams

Werken met MS Teams

Hoe volg je als student onderwijs op afstand? De digitale leeromgeving gebruikte je al, maar tot nu toe in combinatie met contactonderwijs. Waar vind je vanaf nu je docenten en je medestudenten? Hoe werk je veilig samen met je leerteam? En hoe wordt het onderwijs voortgezet? 

Je opleiding zal je over de voortgang van het onderwijs precies over informeren. Op deze pagina vind je algemene tips en informatie voor studenten die je helpen bij het volgen van het online onderwijs en het veilig samenwerken met je medestudenten!

Online colleges via MS Teams

Waar vindt het onderwijs verder plaats, nu ‘fysieke’ colleges voorlopig van de baan zijn? En in welke vorm? Jouw opleiding zal je daar precies over informeren.

Veel opleidingen gaan gebruik maken van MS Teams voor het live contact tussen docenten en (groepen) studenten. Bijvoorbeeld om een college te streamen, of een werkbijeenkomst te houden.

Om in MS Teams deel te kunnen nemen aan videobijeenkomsten, is het aanbevolen dat je de app hebt geïnstalleerd. Dat kan zowel op je laptop, tablet en telefoon.

Tip: MS Teams is onderdeel van de nieuwste Office365 versie (o.a. Outlook, PowerPoint, Excel, Word) deze kun je als student gratis downloaden en gebruik maken tijdens je studie.  login om het volledige pakket te downloaden.

Hoe kan ik deelnemen aan een online college via MS Teams?

Voor het college 

 1. Download de desktop-app van Microsoft Teams met behulp van deze download en log in met je HU studentenaccount. 
 2. Je ontvangt een link van je docent, bijvoorbeeld in Canvas, waarmee je deel kunt nemen aan de online les in MS Teams. 
 3. Zorg dat je op tijd klaar zit en dat je internetverbinding goed werkt. Als je internetverbinding niet heel snel is, zorg dan dat er niemand anders op dat moment gebruikt maakt van het internet en zet je eigen camera uit. 
 4. Haal privacygevoelige spullen weg van de achtergrond en zorg dat je niet gestoord kunt worden.

Tijdens het college 

 1. Demp (mute) je microfoon, tenzij de docent aangeeft dat je vragen kunt stellen. 
 2. Zet je camera uit, tenzij de docent aangeeft dat je deze aan mag zetten. 
 3. Gebruik de chatfunctie voor eventuele vragen, tenzij de docent aangeeft dit op een andere manier vorm te willen geven. 
 4. Maak geen video’s, screenshots of andere opnames. Dit is verboden volgens de privacywetgeving.  

MS Teams: online samenwerkomgeving voor studenten

Waarschijnlijk heb je zelf verschillende manieren om te communiceren met je studiegenoten, ook buiten de systemen van de HU om. Toch horen we van studenten dat, nu het niet meer mogelijk is om op de HU elkaar te treffen, die communicatiemiddelen niet altijd even handig zijn.

Gebruik MS Teams om samen te werken met je studiegenoten. Net als de docenten van de HU heb je daarmee toegang tot een veilige samenwerkomgeving. Maak een team aan in MS Teams met bijvoorbeeld je leerteam, dan kunnen jullie op een veilige manier:

 • videovergaderingen houden
 • documenten delen
 • documenten samen (tegelijk of op verschillende momenten) bewerken
 • chatten
 • je docent uitnodigen voor een online leerteambijeenkomst
enEnglish