Voor de liefhebber: MyAnalytics

Voor de liefhebber: MyAnalytics

MS Teams gebruiken we ondertussen dagelijks! Dit is één van de vele apps die Office365 biedt. Je kent ook al Outlook (voor je mail), PowerPoint, Excel, OneDrive… Maar er zijn nog veel meer apps beschikbaar. Omdat je niet alle trends hoeft te volgen, zeker niet alle apps hoeft te gebruiken, maar wel behulpzaam kunnen zijn, stellen we zo af en toe zo’n app aan je voor.

Onze eigen Microsoft expert Hasan Yldirim legt uit waarom MyAnalytics voor hem werkt.

Wat is MyAnalytics?

Met MyAnalytics krijg je inzicht in vier gebieden: Focus, Welzijn, Netwerk en Samenwerking. Op basis van deze onderdelen krijg je een beter inzicht in hoe je werkt en met wie. Het herkent werkpatronen en vervolgens krijg je suggesties om je tijd beter in te delen zoals focus tijd maar ook suggesties om wellicht minder aan meetings deel te nemen. Op basis van deze gegevens kun je ook zien met wie je teveel of te weinig samenwerkt.  Het helpt je vooral om je tijd beter in te delen. Daarnaast krijg je suggesties of je niet te veel werkt bijvoorbeeld buiten je werkuren en hoe je daarmee om kunt gaan. Je gegevens zijn alleen inzichtelijk voor jezelf en verder niemand omdat er persoonlijke gegevens worden verwerkt hebben we een opt-out ingesteld (standaard staat dit dus uit). Wil je wel je data gebruiken voor de analyse? Ontdek via het askHU item hoe je dit aan kunt zetten.

Waar gebruik jij het voor?

Ik gebruik het voornamelijk om te zien of ik voldoende Focus tijd heb gereserveerd in mijn agenda. Daarnaast kijk ik met wie ik samenwerk en hoeveel tijd ik spendeer aan vergaderen en samenwerken en of deze efficiënt genoeg zijn. De suggesties zijn ook handig om in de gaten te houden zodat ik een goede balans heb tussen werk en thuis (mijn doel is om niet teveel in het weekend te doen).

Welke ondersteuning is er?

Er is een simpel AskHU item en in de MyAnalytics omgeving zit ook uitleg met een video (in het Engels). Meer info kan je zelf Googlen. Dit is geen systeem dat je verplicht wordt om te gebruiken. We hebben het beschikbaar in onze Microsoft licentie en kan sommige collega’s helpen efficiënter te leren werken. Microsoft biedt zoveel apps aan dat we niet op alle apps kunnen ondersteunen.

Welke tip geef je aan je collega’s?

Probeer het en krijg inzicht in de “harde” cijfers. De tool is een goed hulpmiddel om te kijken hoe je balans is. Stel vooral je werktijden in zodat je Focus plan goed kan werken.