Weblectures.hu.nl vanaf 1 juli niet meer actief

Weblectures.hu.nl vanaf 1 juli niet meer actief

Vanaf 1 juli 2020 houdt www.weblectures.hu.nl op te bestaan. In eerdere berichten kon je daarover ook lezen. Het overzetten van opnamen van weblectures.hu.nl naar het MAM (Media Asset Management) is afgerond. In het MAM staan video’s veilig en duurzaam opgeslagen. (Video)links die verwijzen naar het oude weblectures platform zullen vanaf 1 juli dus niet meer werken.

Alle video’s die de afgelopen 2 jaar zijn bekeken zijn overgezet naar het MAM. Als eigenaar van een video diende je zelf actie te ondernemen om de video’s beschikbaar te houden voor studenten. (Voor de duidelijkheid, dit bericht is alleen relevant voor de docenten die hoorcolleges (weblectures) op het platform hadden staan.)

Video beschikbaar in Canvas

Opnamen van hoorcolleges zijn nu beschikbaar via de HUvideo-knop binnen Canvas. Om de video’s voor studenten beschikbaar te houden zullen videolinks afkomstig van weblectures.hu.nl door de cursuseigenaar zelf  vervangen moeten worden door de nieuwe videolink. Op de website van HUvideo wordt dit uitgelegd in een tekst en een bijbehorend filmpje.

Bewaartermijn

Standaard vervalt een video na anderhalf jaar, en daarna zolang deze bekeken wordt. Dit betekent dat een onbekeken video na anderhalf jaar niet meer te bekijken is, maar nog wel opgeslagen staat in het MAM. De video kan in de tussentijd altijd weer toegankelijk worden gemaakt, mocht deze toch nog gebruikt worden. Dit kan op dit moment alleen nog middels een direct verzoek aan HUvideo.

Vragen?

Alle video-eigenaren hebben een mail gekregen met daarin de nieuwe link naar de video. Heb je nog geen mail gekregen? Dan kan het zijn dat de video niet op jouw naam stond geregistreerd. Zoek daarom altijd eerst in het tabblad “Bibliotheek instituut” via de HUvideo-knop binnen Canvas. Hier vind je alle video’s van je collega’s van jouw instituut.

Kun je ook hier de video niet vinden? Stuur dan de originele link beginnend met https://www.weblectures.hu.nl naar helpdesk@hu.nl. Er wordt dan gecontroleerd of je video is overgezet naar het MAM.