Curriculum visualisatie voor de student op myHU

Curriculum visualisatie voor de student op myHU

In myHU komt statische en algemene opleidingsinformatie te staan, dit vul je als opleiding zelf. Hierin kan je nu ook een curriculum visualisatie toevoegen. Zo maken we mogelijk dat elke opleiding, zonder technische kennis, een weergave zoals hieronder kan toevoegen.

Veel opleidingen hebben een curriculum visualisatie waarin ze laten zien hoe het onderwijs programma eruit ziet. Een jaarrooster van cursussen en/of toetsen waardoor de student kan zien wat de structuur van zijn opleiding is.

Schermafbeelding 2019-04-02 om 16.43.40

Curriculum visualisatie op Sharepoint van de opleiding Farmakunde voor de volledige 4 jaar.

Schermafbeelding 2019-04-02 om 16.43.19

Curriculum visualisatie op Moodle van de opleiding CMD voor jaar 1 waarin twee tracks zijn voor klassen D01 t/m D06 en voor klassen D07 t/m D11.

In de voorbeelden hierboven kan je op de cursus klikken om direct naar de cursuspagina te gaan. Zo krijg je als student direct inzicht in wat je gaat doen en wat je hebt gedaan door het jaar heen en kom je als student makkelijk bij de cursusinformatie.

In de toekomst kunnen we in myHU een curriculum weergave gaan combineren met de cursus- en toets inschrijvingen en resultaten van de student. Zodat je als student weet waar je staat, achteruit kan kijken en vooruit kan kijken. Zo weet je wat er nog komen gaat en kan je overgaan tot actie voor de onderdelen die je nog niet gehaald hebt.

 

Schermafbeelding 2019-05-27 om 11.07.07

Voorbeeld van een simpele curriculum weergave.

De eerste versie van deze feature staat nu online! Als je opleidingsinformatie kan toevoegen heb je nu ook de mogelijkheid om een curriculum toe te voegen. In deze video laat ik zien hoe dat moet:

Kan je geen informatie toevoegen? Neem dan contact op met de Super Users van jou instituut. Wil je weten wie dat binnen jouw instituut is, kijk dan hier!

Heb je verder nog vragen, opmerkingen of suggesties? Neem dan contact op met Casper Zuidwijk.