Digitale Onderzoeksomgeving
Data Science

Data Science

Data Science
Data Science is een nieuw en belangrijk vakgebied.
Het kent toepassingen in alle sectoren en organisaties. Met de steeds groeiende hoeveelheden data die er wordt geproduceerd, bestaat er eveneens een grotere behoefte aan om deze data om te zetten in betekenisvolle informatie. Hoe creëer ik waarde uit data? Hoe ontdek ik trends en hoe signaleer ik relevante patronen in grote datasets om deze vervolgens te analyseren, interpreteren en visualiseren.  

Het staat buiten kijf dat het vakgebied data science de komende jaren alleen maar zal groeien. Ode onderzoeker van de Hogeschool Utrecht hierin te kunnen voorzien, is het van groot belang dat hem/haar de juiste oplossing wordt aangebodende cloud. Een globaal netwerk van servers, elk met een unieke functie. De servers zijn ontworpen voor het opslaan en beheren van gegevens, het uitvoeren van toepassingen of het leveren van content of services. De informatie is overal en altijd toegankelijk.

 

Virtuele onderzoeksomgeving
De virtuele onderzoeksomgeving biedt werkplekken voor data-analyse en onderzoeksprojecten om het onderzoek te vergemakkelijken. Bijvoorbeeld op het gebied van het gezamenlijk programmeren en complexe gegevensanalyse. Bovendien is deze omgeving bedoeld om de toegang tot grotere rekenkracht voor onderzoekers te vergemakkelijken, door hen te bevrijden van de grenzen van hun persoonlijke machine.

Een werkruimte aanvragen
Als je graag een werkplek in de onderzoeksomgeving wilt krijgen, kun je deze hier aanvragen.
Kijk voor de laatste ontwikkelingen op het gebied van data science van team Digitale Onderzoeksomgeving op onze blog: https://datascience.hu.nl/blog

 

 

 

https://datascience.hu.nl/