Digitale werkomgeving

Authenticatie app (MFA)

Wachtwoorden bieden niet altijd voldoende zekerheid of degene die inlogt is, wie hij zegt dat hij is. Bij diensten als Osiris, VPN en ExamUpload gebruiken we binnen de HU nu sms als Multi Factor Authenticatie (MFA). Dit is een extra controle bij inloggen op HU diensten. De sms-authenticatie wordt echter op korte termijn vervangen door een code via een app op je smartphone. Dit nieuwe systeem is gebaseerd op de Microsoft Authenticator. Het enige wat je nodig hebt, is een smartphone. Dit kan je eigen smartphone zijn of die van de HU. Je moet wel eenmalig je telefoon registeren.

Wat heb ik aan MFA?

MFA is bedoeld voor iedereen die gebruikmaakt van een extra beveiligde dienst. Voor nu zijn dit de volgende diensten: VPN (werken op afstand), Osiris (cijferinvoer) en ExamUpload.

De sms-authenticatie die we nu gebruiken, zorgt nog weleens voor wat problemen. De sms komt bijvoorbeeld niet altijd binnen. Het nieuwe systeem met de app is stabieler en werkt sneller. De HU heeft geen kosten meer voor het versturen van sms-berichten. Bovendien is de nieuwe MFA toekomstbestendig en ondersteunt de hogeschool in de visie om studenten en medewerkers te voorzien van een veilige en gebruiksvriendelijke leer- en werkomgeving.

Meer informatie

Download de app

Download de ‘Microsoft Authenticator’ app uit de store op je smartphone en registreer je telefoon via https://mfaportal.hu.nl/.

Handleiding

Een handleiding is te vinden op www.askhu.hu.nl. Deze informatie is ook in het Engels beschikbaar.