Video in de blended les

Video in de blended les

Het inzetten van een video in je onderwijs kan veel voordelen opleveren. Studenten kunnen waar en wanneer ze willen nieuwe informatie tot zich nemen, en als je video’s goed combineert met leeractiviteiten, wordt de video nog effectiever. In deze blog en de infographic leer je meer over het effectief gebruiken van video’s in je onderwijs. 

Meerwaarde?!

Je moet goed nadenken of het inzetten van een video de beste manier is om de informatie over te brengen; het moet natuurlijk wel meerwaarde hebben. Soms kun je informatie veel makkelijker (asynchroon) overbrengen in een artikel of een infographic. Een video geeft je vaak de kans om meer voorbeelden toe te lichten en een uitgebreidere uitleg te geven. Een nadeel is wel dat het vaak minder overzichtelijk is dan bijvoorbeeld een afbeelding met wat tekst. Voorbeelden van redenen om video in te zetten, zijn: 

…omdat een diepgaande uitleg nodig is. Bij complexere leerstof kan een video bijvoorbeeld meer context bieden, waardoor de informatie duidelijker overkomt. 

…omdat bewegend beeld je verhaal ondersteunt, bijvoorbeeld als je bepaalde vaardigheden of contexten wil laten zien. 

…omdat je persoonlijk in beeld wil zijn voor de binding, bijvoorbeeld voor een introductiefilmpje van je cursus. 

 

Klik op de afbeeldingen om de linkjes te laten werken.

Streaming

Nu de HU weer gedeeltelijk open is, zijn er ook mogelijkheden om de video te streamen vanuit de hoorcollegezalen op de HU. Lees daar meer over op de site van HUvideo.

Bijlagen