Windows 10

Windows 10

Vanaf 2017 is de HU stappen gaan zetten voor de verdere digitalisering van de studie- en werkomgeving als basis voor een innovatieve, toekomstbestendige en wendbare HU. Dat begon met de overgang naar een nieuwe versie van Windows, een nieuwe versie van Office, gevolgd door een aantal vernieuwingen voor eenvoudige toegang tot HU applicaties en werken in de cloud.

Zo gaan we in een aantal stappen naar een moderne werkomgeving, waarmee je overal en op ieder tijdstip makkelijk en veilig aan de slag kunt! De overgang van Windows 7 naar Windows 10 heeft van eind november 2017 tot en met maart 2018 plaatsgevonden, voor zowel de onderwijsomgeving als de werkomgeving.

Wat heb ik aan Windows 10?

Het voordeel van Windows 10 is bijvoorbeeld de snelheid: het opstarten is sneller, de inlogtijd is gehalveerd en de applicaties werken veel vlotter. Ook op het gebied van veiligheid is er vooruitgang: inloggen kan met een pincode waardoor de kans dat je wachtwoord wordt afgekeken, wordt verkleind en met de juiste apparatuur kun je zelfs inloggen door gezichtsherkenning. Qua gebruik is het startmenu flink verbeterd ten opzichte van Windows 7. Je kunt eenvoudiger je eigen indeling maken waardoor je minder tijd kwijt bent met het zoeken naar de juiste applicatie en met live-tiles word je automatisch op de hoogte gehouden van bijvoorbeeld het nieuws.

Meer informatie

AskHU

Wil je meer weten over Windows 10? Zoek eens op AskHU naar meer informatie en instructies over het gebruik van Windows 10.

HU Ontwikkelportaal

Het HU Ontwikkelportaal biedt (betaalde) cursussen aan om een pro te worden in Windows 10.

Instructievideo's

Op het Youtube kanaal van Windows zijn nuttige video’s te vinden over het gebruik van Windows 10.