Canal Pride: Beter dan ooit tevoren!

Canal Pride: Beter dan ooit tevoren!

“De reden dat ik hier sta, is dat ik vind dat iedereen mag zijn wie die wil zijn.” Aldus Elias, die namens de Hogeschool Utrecht en Universiteit Utrecht de parade betrad. Het was de vierde editie van de Utrecht Canal Pride. Sinds 2019 kon hij niet meer plaatsvinden in verband met Corona, maar dit jaar was het event weer terug. Beter dan ooit tevoren.

In totaal voeren er meer dan 50 boten mee met de Pride. De grachten van Utrecht kleurden weer alle kleuren dankzij de feestelijke boten. De Utrecht Canal Pride is een LHBTI+ evenement met als doel meer zichtbaarheid en acceptatie te creëren voor de LHBTI+ gemeenschap. Een feestelijke dag, waarbij iedereen zichzelf mag en kan zijn.

De dag begon met een heerlijk verzorgde lunch, waarna het tijd was om de boot te betreden. Eenmaal op de boot kon het feest dan echt beginnen. Er werd heerlijk gedanst onder het genot van de muziek en een drankje. Elke boot op het water, zag er fenomenaal uit en was rijkelijk gevuld met alle kleuren van de regenboog. Ook de kades vulde zich met een enorm aantal bezoekers.

Er hing veel liefde en blijdschap in de lucht. Dit is iets waar we natuurlijk elke dag naar streven. Het is belangrijk om dit soort evenementen te houden, want: acceptatie begint bij zichtbaarheid. Een geslaagde eerste editie voor de hogeschool Utrecht en Universiteit Utrecht. Met veel dank aan de GSA (Hogeschool Utrecht) en Incluusion (Universiteit Utrecht) voor het mogelijk maken van de deelname aan de Pride.

 

Klik hier om de aftermovie te bekijken!

IMG_1814
IMG_1596
IMG_1465
enEnglish