Meet & Greet met het Netwerk D&I

Meet & Greet met het Netwerk D&I

Op 8 juni 2022 was het tijd voor de meet & greet met het Netwerk Diversiteit en Inclusie. Het netwerk bestaat alweer één jaar en dat betekent tijd voor een feestje! Gastvrouw Niusha Froozesh, lid van het netwerk en tevens communicatie student, leidde de meet & greet in goede banen. Het doel van de meet & greet was om het netwerk in de schijnwerpers te zetten en iedereen bij de HU kennis te laten maken met hen.

Na een warm welkom door onze gastvrouw werd de meet & greet geopend met een gedicht, ‘Ode aan verbondenheid’. De opkomst bestond voornamelijk uit studenten en medewerkers. Om de meet & greet voor iedereen toegankelijk te maken, was er een tolk Nederlandse Gebarentaal aanwezig samen met een schrijftolk.

Na het voorlezen van het gedicht, zijn er twee leden naar voren gekomen om hun persoonlijke drijfveer voor het netwerk met ons te delen. Één van deze persoonlijke verhalen werd verteld door Emre Cicek, één van de aanjagers van het netwerk. Emre vertelde over de wijk waar hij is opgegroeid: “Ik kom zelf uit Groningen en daar woonden we prima samen met de buren. Toen ik naar Utrecht verhuisde merkte ik dat mensen hier veel meer langs elkaar gingen leven.” Dit was voor Emre aanleiding genoeg om actie te ondernemen om meer verbondenheid te creëren door ontmoetingen te organiseren en bruggen te bouwen. De diversity officer, Elena Valbusa, en de voorzitter van het netwerk, Ruben van der Weijden, sloten de opening af met ieder hun persoonlijke motivatie om zich in te zetten voor dit netwerk. Vervolgens sprak CvB-lid Wilma Scholte op Reimer de deelnemers toe over het belang van Diversiteit en Inclusie als belangrijk DNA onderdeel van de HU.

Na de opening en de speech van het CvB-lid, volgde er een dansvoorstelling van danstheater AYA. Voordat de voorstelling begon, werd het publiek verzocht om meer naar voren te komen zitten. Achteraf werd duidelijk waarom. Danser Linar Ogenia deelde een verhaal over zijn jeugd door middel van dans. Het fijne aan dans, is het gevoel. Dans spreekt niet alleen het hoofd aan, maar ook het hart. “Het lichaam spreekt zonder woorden” Zo danste hij onder andere op de muziekstijl ‘Tambú’. Tambú is een eeuwenoude muziekstijl, gevormd in de slavernij. Het is een oproep naar strijd voor vrijheid. Na de dansvoorstelling, gebeurde er iets moois. Het publiek was geraakt en dit zorgde ervoor dat verschillende mensen uit het publiek ook eigen verhalen begonnen te delen.

_BAP7969

Na de indrukwekkende dansvoorstelling, was het tijd om persoonlijk kennis te maken met het netwerk. Op het Duurzaamheidsplein was er ruimte om de verschillende commissieleden en initiatieven binnen het netwerk te ontmoeten en te spreken, onder genot van versnaperingen en drankjes. Na afloop kon iedereen een wens achterlaten voor het komende jaar op het gebied van diversiteit en inclusie en deze plakken op de ‘wensboom’.

Welke aandachtspunten op het gebied van diversiteit en inclusie zijn volgens jou relevant voor de HU? Neem contact met ons op! We blijven graag in gesprek…

Mail: Info.di@hu.nl

 

Vond jij dit interessant? Bekijk wat het Netwerk D&I nog meer te bieden heeft via actueel.

Heb je aan-of-opmerkingen, wil je jouw verhaal kwijt of wil je eens kennismaken? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. We blijven graag in gesprek.

 

Shirley Galmo