3 op de derde

3 op de derde

Het initiatief 

3 op de derde is een initiatief vanuit drie opleidingen op de locatie in Amersfoort. De studenten van deze opleidingen hadden behoefte aan verbinding. In collegejaar 2019-2020 werden zes activiteiten georganiseerd waar studenten: elkaar konden ontmoeten, actief konden bijdragen aan het vormgeven van het thuisgevoel en het ontwikkelen van een herkenbare identiteit die instituut overstijgend is.

Gemeenschapsvorming en studentbetrokkenheid

Het initiatief wilde dat studenten zich thuis zouden voelen binnen de HU locatie Amersfoort. Ze hadden de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en actief bijdragen aan het vormgeven van het thuisgevoel van het ontwikkelen voor de student herkenbare identiteit, die instituut overstijgend is.

Reactie van de studenten

‘Ik vind gemeenschapsvorming belangrijk om studenten met elkaar te verbinden, zodat er meer mogelijke samenwerking kan zijn. Maar vooral om meer gemeenschap te vormen in een steeds individualiserende maatschappij. Ik hoop dat 3 op derde voor gemeenschapsvorming zorgt doordat studenten elkaar betrekken met dingen die zij organiseren voor elkaar’. Duncan, 4ejaars student PABO.

Inmiddels is dit initiatief gestopt.