Trainingscentrum SSC

Trainingscentrum SSC

Het initiatief 

Zowel studenten, studentbegeleiders als docenten verzorgen binnen het Student Support Centre (SSC) trainingen, ondersteunen lotgenotengroepen en buddy’s, of zijn betrokken bij de organisatie. Het SSC is een centrum dat niet-opleidingsgebonden begeleiding voor HU-studenten coördineert, verzorgt en faciliteert om op deze wijze bij te dragen aan een inclusieve hogeschool.

Gemeenschapsvorming en studentbetrokkenheid 

Het Student Support Centre biedt een plaats waar alle begeleiding en ondersteuning voor studenten, buiten de opleiding, samenkomt. Anderzijds biedt het SSC voor studenten dus de mogelijkheid andere studenten te ondersteunen of begeleiden, of mee te helpen met organisatorische aspecten van het SSC.

Door beide hierboven genoemde aspecten zullen studenten zich meer betrokken voelen bij de HU. De HU zal hierdoor een thuisbasis zijn, een basis zijn voor verdere ontwikkeling, een ontmoetingsplek. Studenten en alumni zullen trots zijn op hun persoonlijke ontwikkeling die ze tijdens hun studieloopbaan bij de HU zelf deels hebben kunnen vormgeven.

Reactie van de studenten

‘Studeren doe ik nu aan de keukentafel en niet meer op mijn eigen kamer: zo heb ik meer focus. Ja, dat leerde ik op de training Effectief studeren met ASS! De trainers structureerden de bijeenkomsten heel duidelijk en ze stuurden voor en na de training informatie: fijn was dat. Ze wisten veel over PDDNOS en deelden ook hun persoonlijke inzichten. Leuk vond ik het om mijn eigen ervaringen te bespreken met medestudenten: zo kon ik hen ook verder helpen’. (Marc, 1ejaars Kunstmatige Intelligentie)

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van het Student Support Centre.