Longitudinale studie voor te vroeg geboren kinderen

Uw te vroeg baby gaat in de komende tijd omrollen, tijgeren, kruipen, zitten en staan. Wilt u dit samen met ons volgen?

Prematuur geboren kinderen volgen In de Tijd (GODIVA-PIT studie)

Het doel van dit onderzoek is het in kaart brengen van de motorische ontwikkeling van 100 baby’s vanaf 3,5 maand gecorrigeerde leeftijd tot het los lopen. Om dit te bereiken vragen we u, als ouder, filmbeelden van uw baby te maken. Het gaat om vijf tot zeven keer filmen, met steeds een tussenperiode van ongeveer twee maanden. De film kan worden verzonden via een webportal naar een beveiligde server. De beelden worden dan door een kinderfysiotherapeut/ onderzoeker bekeken en gescoord op een test die de motorische ontwikkeling meet (Alberta Infant Motor Scale, AIMS). Er wordt natuurlijk vertrouwelijk met uw gegevens en de filmbeelden omgegaan. Na ieder filmmoment ontvangt u een ‘motorisch groeidiagram’ van uw kind zodat u zelf ook kunt zien hoe uw kind zich in de tijd ontwikkelt.

Wij vragen u een video te maken van uw baby in de vier verschillende houdingen (buikligging, rugligging, zit en stand). Vooraf krijgt u toegang tot een instructievideo waarin u kunt zien hoe u de filmbeelden van uw baby kunt maken. Een checklist helpt u tijdens het filmen. Deze kunt u hieronder downloaden/ bekijken.

CHECKLIST 1 Voor kinderen die nog niet omrollen
CHECKLIST 2 Voor kinderen die al omrollen, maar nog niet zelf in kruiphouding komen
CHECKLIST 3 Voor kinderen die al zelf in kruiphouding komen

Het maken van de video kan eenvoudig met een smartPhone of tablet. U krijgt van ons toegang tot de webportal waarmee u met uw eigen gmail-aders de gemaakte filmbeelden via de computer/ laptop naar ons kunt versturen. De filmbeelden worden versleuteld verzonden en opgeslagen en zijn alleen zichtbaar voor de onderzoekers. De onderzoeker bekijkt de home video’s en scoort uw baby op de motorische test. In totaal zal het maken van de filmbeelden van uw baby en het uploaden van de film ongeveer 30 á 40 minuten duren.

Meedoen
U kunt meedoen vanaf dat uw kind ongeveer 3 maanden oud is. Gezien de eerste periode met uw kindje vaak erg heftig is, kan u zich aanmelden tot uw kindje ongeveer 7 maanden oud is (gecorrigeerde leeftijd).

Aanmelden
Leuk als u wilt meedoen aan dit onderzoek!

Via deze hyperlink: http://www.formdesk.com/FG/aanmelden_GODIVA (klikken om te openen) kunt u zich aanmelden! U kunt ook een email sturen naar godiva-pit@hu.nl. Graag ontvangen we in deze mail uw telefoonnummer, adres en de geboortedatum en uitgerekende datum van uw kind. Nadat u zich heeft aangemeld ontvangt u van de onderzoeker een bevestiging met een informatie- en toestemmingsbrief. Voordat het onderzoek van start gaat kunt tijdens een telefonische kennismaking nog vragen stellen.