Normeringstudie

Normeringstudie AIMS

Meedoen met de normeringstudie is niet meer mogelijk!

De normeringstudie is inmiddels afgerond met een mooi resultaat. Hopelijk wordt het resultaat binnenkort gepubliceerd in een internationaal tijdschrift, waarvoor een artikel is ingediend. Daarnaast wordt druk gewerkt aan een Nederlandstalig artikel, waarin de uitkomsten en implicaties voor het werkveld duidelijk uiteengezet zullen worden. Zodra deze artikelen gepuliceerd zijn, kunt u ze vinden op de website.

 

Hieronder kunt u nog informatie vinden over wat er aan ouders gevraagd werd in de Normeringstudie:

Ouders werden gevraagd om eenmalig filmbeelden van hun baby te maken. Voor het versturen van de film werd een GODIVA webportal ontwikkeld. Deze beelden werden dan later door een kinderfysiotherapeut/onderzoeker bekeken en gescoord op de AIMS. Het was ook mogelijk dat een tester bij  thuis kwam om de film te maken. Er werd natuurlijk vertrouwelijk met alle gegevens en filmbeelden omgegaan. Na het beoordelen van de film kregen ouders een kort verslagje over het ontwikkelingsniveau van uw kind. Ouders werd gevraagd een video te maken van hun baby in de vier verschillende houdingen (buikligging, rugligging, zit en stand). Van te voren kregen zij een instructievideo, waarin te zien was hoe  de filmbeelden van hun baby gemaakt konden worden . De checklist die gebruikt zijn voor de studie, staan hieronder weergegeven. 

CHECKLIST 1 Voor kinderen die nog niet omrollen
CHECKLIST 2 Voor kinderen die al omrollen, maar nog niet zelf in kruiphouding komen
CHECKLIST 3 Voor kinderen die al zelf in kruiphouding komen   

Het maken van de video kon eenvoudig met een smart Phone, tablet of video-recorder. Ouders kregen van ons toegang tot de GODIVA webportal waarmee zij de gemaakte filmbeelden via de computer relatief snel naar ons konden versturen. De filmbeelden worden goed beveiligd, zodat verder niemand ze te zien krijgt, die er niets mee te maken heeft. Later bekeek een onderzoeker de filmbeelden en scoort de baby op de AIMS-test. 


Wij willen alle ouders die deel hebben genomen aan de Normeringstudie hartelijk bedanken hiervoor! Ook alle collega’s die hebben geholpen met het aandragen van kinderen en het helpen met het maken van filmopnames willen wij heel hartelijk bedanken voor alle inspanningen!

 

 

afbeelding ws