Normeringstudie

Normeringstudie AIMS

Meedoen met de normeringstudie?

We willen u als ouder vragen om eenmalig filmbeelden van uw baby te maken. Voor het versturen van de film is een GODIVA webportal ontwikkeld. Deze beelden worden dan later door een kinderfysiotherapeut/onderzoeker bekeken en gescoord op de AIMS. Het is ook mogelijk dat een tester bij u thuis komt om de film te maken. Er wordt natuurlijk vertrouwelijk met uw gegevens en filmbeelden omgegaan. Na het beoordelen van de film krijgt u een kort verslagje over het ontwikkelingsniveau van uw kind. Wij vragen u dan een video te maken van uw baby in de vier verschillende houdingen (buikligging, rugligging, zit en stand). U krijgt van tevoren een instructievideo, waarin u kunt zien hoe u de filmbeelden van uw baby kunt maken en een checklist kunt u hieronder downloaden.

CHECKLIST 1 Voor kinderen die nog niet omrollen
CHECKLIST 2 Voor kinderen die al omrollen, maar nog niet zelf in kruiphouding komen
CHECKLIST 3 Voor kinderen die al zelf in kruiphouding komen   

Het maken van de video kan eenvoudig met een smart Phone, tablet of video-recorder. U krijgt van ons toegang tot de GODIVA webportal waarmee u de gemaakte filmbeelden via de computer relatief snel naar ons kunt versturen. De filmbeelden worden goed beveiligd, zodat verder niemand ze te zien krijgt, die er niets mee te maken heeft. Later bekijkt een onderzoeker uw filmbeelden en scoort uw baby ook op de AIMS-test. In totaal zal het maken van de filmbeelden van uw baby en het uploaden van de film ongeveer 30 á 40 minuten duren.

Meedoen
Wilt u meedoen aan dit onderzoek? Het onderzoek loopt van maart 2015 tot eind 2017. We kunnen voor dit onderzoek nog heel veel kinderen gebruiken. U kunt meedoen als u een baby heeft die tussen de 0 en 19 maanden oud is. Omdat we in elke levensmaand voldoende kinderen willen testen, kan het zijn dat we u vragen nog even te wachten tot uw kind de gewenste leeftijd heeft.

Aanmelden –> KLIK HIER
Leuk als u wilt meedoen aan dit onderzoek!

U kunt zich aanmelden om mee te doen door een e-mail te sturen naar normering.godiva@hu.nl of HIER te klikken.
Graag ontvangen we in deze mail uw telefoonnummer en de geboortedatum van uw kind. Nadat u zich heeft aangemeld ontvangt u van de onderzoeker een bevestiging met een Informatiebrief normeringstudie. Ook voor vragen over het onderzoek kunt u bij dit adres terecht.

 

afbeelding ws