Leren over duurzaamheid op een speelse manier!

Op zoek naar een leuke en interactieve manier om over duurzaamheid te leren? Wij zetten 5 inspirerende spellen voor jou op een rijtje.

Bij de Green Office van de Hogeschool Utrecht zien we hoe belangrijk het is om spelenderwijs bewustwording te creëren rondom de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s). Spellen zijn een geweldige manier om betrokkenheid en samenwerking te stimuleren, zowel in de klas als op de werkvloer. In deze blog belichten we enkele fantastische spellen die duurzaamheid centraal stellen en perfect aansluiten bij de missie van de Green Office HU. Dus, zoek je een leuk spel om met je klas of collega’s te spelen? Deel dit artikel en laten we samen leren over duurzaamheid in spelvorm!

 

Time is now, Toolk!t for change

1-6 spelers

60 speelkaarten

45-60 minuten

1 Action Canvas.

website

 

Elke speelkaart bevat een stevige vraag en laat je nadenken over het bedenken van oplossingen. Iedere kaart is gelinkt aan een aantal SDGs en daagt je samen uit om verder te kijken naar het probleem.

 

SDG-Spel

1-20 spelers

Bordspel + speelkaarten

Verschillende tijden

website

 

Global Compact heeft dit SDG-spel ontwikkeld om je op een speelse manier kennis te laten maken met de duurzaamheidsdoelen. Beantwoord SDG-gerelateerde vragen over de targets en indicatoren, tegen elkaar of in teams. Leer over de uitdagingen op de weg naar het behalen van de 17 SDGs doelen in 20230.

 

 

Future Lab game

De FutureLab Game® bestaat uit drie verschillende teamgames, waarbij spelers elkaar inspireren om na te denken over hun interesses, belangrijke toekomstvragen en de Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Het is een spel gericht op persoonlijke belangen en verschillende problemen die zich op het moment afspelen in de wereld.

 

Maximaal 16 personen.

61,95 euro.

website

 

The Green Escape

Duurzaam uitje op eigen locatie.

8-200 mensen.

website

 

Bij The Green Escape word je uitgedaagd om oplossingen te vinden voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s). Elk team streeft in een reeks escaperoom-uitdagingen naar het ultieme doel.

Voor elk team dat weet te ontsnappen, planten het bedrijf een boom, waarmee je direct bijdraagt aan een groenere en duurzamere wereld.

 

Spel over ‘Cradle-to-Cradle’ door Sonja Eser

 

2-200 spelers, groep of organisatie

60 euro

Verkrijgbaar in Engels, Nederlands en Duits.

Website

 

Het spel bevat 40 productkaarten die inzicht geven in wat er mis is met verschillende producten. Vervolgens worden spelers uitgedaagd om oplossingen te bedenken. Kom je er niet uit, of wil je weten welke oplossingen experts hebben ontwikkeld? Dan kun je voor elk product een expertkaart raadplegen. Deze kaarten tonen de stappen die zijn ondernomen om het product cradle-to-cradle gecertificeerd te krijgen.

Daarnaast zijn er actiekaarten die het spel dynamisch maken, en het spel kan op verschillende niveaus gespeeld worden – van eenvoudig tot meer uitdagend en complex.

Conclusie

Deze spellen zijn niet alleen leerzaam, maar ook ontzettend leuk om te doen met collega’s of studenten! Dus, zoek je een interactieve manier om duurzaamheid te bespreken in je klas of team? De Green Office van de Hogeschool Utrecht nodigt je uit om een van deze spellen te proberen en samen het verschil te maken.

Leren over duurzaamheid was nog nooit zo leuk!

 

 

Switch to English English