Activiteiten
Duurzaamheidsworkshop

Duurzaamheidsworkshop

Valerie en Pascalle hebben voor het eerst onze duurzaamheidsworkshop gegeven aan eerstejaars studenten van Facility Management in Amersfoort. Waar de workshop over ging? Duurzaamheid natuurlijk! Er werd niet zozeer aandacht besteed aan wat duurzaamheid is, maar wat duurzaamheid voor iemand betekent. Het begrip is zo breed en mensen vragen zich vaak af hoe zij nu precies met de 17 duurzame doelen moeten omgaan. Sterker nog, merendeel van de mensen kennen deze doelen helemaal nog niet. In de workshop vroegen wij wat duurzaamheid voor de studenten zelf betekent. Vinden sommige mensen ecologische duurzaamheid belangrijker dan sociale duurzaamheid? Of houden zij zich in het dagelijks leven toch meer bezig met economische duurzaamheid? Wat bleek: de studenten kwamen erachter dat duurzaamheid een hele grote rol speelt in hun leven en dus ook veel meer is dan alleen afval scheiden. Aan het eind van de workshop presenteerde elk groepje over hun gekozen SDG en in welk opzichte dat belangrijk zal zijn als toekomstig Facility Manager.

De studenten hebben door deze workshop handvaten gekregen om hun opdracht op de studie komende periode (waar duurzaamheid een groot onderdeel in is) te kunnen uitvoeren.

Of we deze workshops vaker geven? Ja, zeker! We willen zoveel mogelijk studenten en medewerkers op de Hogeschool Utrecht informeren over duurzaamheid, dus de workshop kan geschikt zijn voor iedereen. Door een email te schrijven naar greenoffice@hu.nl kun je een aanvraag indienen!

Switch to English English