Elke maandag een vleesloos gerecht

Op Meatless Monday delen we wekelijks één van onze vleesloze favorieten. Duurzaam eten betekent niet alleen dierloos eten. Ook belangrijk is het gebruik maken van lokale seizoensgroenten. Lokaal geproduceerd voedsel is o.a. beter voor het milieu.

Doe hieronder je inspiratie op:

Een volledige plantaardige breakfastbowl

Ingrediënten
• Banaan
• Mandarijn, kiwi of perzik
• Havervlokken
• Ongezouten notenmix
• Soja/cashew/kokos/haver/amandel-yoghurt
• Medjoul-dadels
• Cacaonibs
• Granaatappelpitten
• Chia/lijnzaad
• Kaneelpoeder
• Kurkumapoeder
• Gemberpoeder

Snijd het fruit in kleine stukjes en doe in een kommetje. Strooi wat kruiden over het fruit. Strooi haver naast het fruit en garneer met wat noten en in stukjes gesneden dadels. Giet wat yoghurt aan de zijkant en garneer de yoghurt met chia/lijnzaad, cacaonibs en granaatappelpitten. Als je je ontbijtje zat bent kun je altijd wat variëren met fruitsoorten (die in het seizoen zijn) en een andere yoghurt. Eet smakelijk!

Parelcouscous met lokale seizoensgroenten

Ingrediënten (voor twee personen)
• 100 gram parelcouscous
• 500 gram witte asperges
• 100 gram doperwten
• 75 gram veldsla
• 100 gram sojayoghurt (ongezoet)
• 15 gram dille
• 1 limoen
• 1 snufje zout
• 40 gram pijnboompitten

Kook de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking. Schil de asperges met een dunschiller en haal het kontje er af. Kook ze vervolgens twee minuten in kokend water en laat 10 minuten in de pan met deksel er op staan.
Snijd de dille fijn en meng met de yoghurt. Voeg het sap van de limoen toe en mix met een snufje zout tot een dressing. Rooster de pijnboompitten bruin in een droge pan.
Beleg de borden met doperwten en veldsla en leg de asperges daarbovenop. Maak af met de parelcouscous, dressing en pijnboompitten.

Switch to English English