Green Office online workshop studiegeluk

Green Office online workshop studiegeluk

Op woensdag 6 januari 2021 organiseerde de Green Office HU in samenwerking met Chris de Bruin een workshop over studiegeluk. Na al bijna een jaar thuis te studeren kregen wij vanuit de Green Office HU steeds meer signalen dat studenten het minder goed kunnen opbrengen en ook minder plezier beleven aan hun studie. Vanuit de Green Office HU wilde wij de studenten een hard onder de riem steken en organiseerde wij daarom via Chris de Bruin een workshop over studiegeluk. Tijdens de workshop nam Chris de studenten mee om een betere balans te vinden tussen studeren en relaxen waar bij je vooral mentaal werd uitgedaagd.

De hoofdpunten die Chris besprak tijdens de workshop over studiegeluk waren: 

  1. Wat kan je doen met jouw nieuwjaarsdoelen en de 7 gewoontes daarvan (van Stephen Covey)
  2. Een breder kijkje nemen hoe onze hersenen functioneren
  3. Motivatie en praktische tips, hoe te studeren in corona tijd. 

Tijdens de workshop kwamen veel handige tips voorbij en maakte Chris het onderwerp via verschillende praktische experimenten erg duidelijk. Elk nieuw deelonderwerp werd ingeluid door een nieuw lied gezongen door Chris de Bruin, ondersteund door de piano.

Mocht je niet bij de workshop aanwezig geweest zijn maar wel benieuwd geworden..? Je kan de online workshop via de stream van 53 minuten terugkijken.

Switch to English English