Zoekmachine Ecosia

‘Hoe mooi zou het zijn als we jaarlijks met de HU duizenden bomen zouden planten?’ Joram Van Velzen(23)

Joram is een enthousiaste vierdejaars student Social Work. Hij is lid van de Instituutsraad Social Work, de Hogeschoolraad en Taskforce Studentenwelzijn. Joram ziet de waarde in van het creëren van bewustwording en draagvlak over Ecosia binnen de hogeschool. 

De hogeschool heeft grote ambities op het gebied van duurzaamheid. We werken mee aan duurzame projecten, doen onderzoek naar duurzaamheid en werken hard om duurzaamheid stevig te verankeren in het onderwijs.

De Hogeschool Utrecht is één van de grootste hogescholen van Nederland. Er zijn meer dan 35000 studenten en enkele duizenden medewerkers. Dit betekent dat er elke dag ontzéttend veel mensen gebruik maken van de systemen, waaronder het internet.

Enige tijd geleden ontdekte Joram Ecosia: ‘Ecosia is een C02-negatieve zoekmachine die een groot deel van haar inkomsten gebruikt voor het aanplanten van bomen over heel de wereld. Ongeveer 45 zoekopdrachten op het internet planten één boom. Ik werd gelijk enthousiast. Het sluit perfect aan bij de ambities van de HU en het levert een positieve bijdrage aan de wereld.

Het mooiste: je hoeft er niets voor te doen behalve brononderzoek te doen voor je verslagen, stiekem tijdens de les te shoppen naar nieuwe kleding of kattenfilmpjes op te zoeken.’

De Green Office HU begint met Joram een campagne. Het doel is om zoveel mogelijk studenten en medewerkers aan boord te krijgen voor Ecosia op de HU. Zo kunnen we als hogeschool jaarlijks duizenden bomen planten en ons steentje bijdragen aan een groenere toekomst. Ga naar https://www.ecosia.org/ , voeg Ecosia toe aan je browser en vertel je medestudenten erover.

Het begint bij jou!

 

 

 

Switch to English English