Sustainable Campus Challenge — dag 2

Sustainable Campus Challenge — dag 2

Tijdens de Sustainble Campus Challenge zullen maar liefst 130 studenten van ROC Midden- Nederland, Hogeschool Utrecht en Universiteit Utrecht zich buigen over de toekomstvisie van het Utrecht Science Park. Bij deze een terugblik op de dinsdag, de dag dat de studenten hun opgestoken informatie in praktijk gaan brengen.

Het is klokslag negen uur wanneer de eerste studenten binnendruppelen. De koffie staat klaar en de tweede dag van de Sustainble Campus Challenge is een feit. De gehele maandag zijn de groepen bezig geweest met het verkennen van hun thema. Vandaag wordt daar verder invulling aan gegeven. 

Bij het deelthema circulariteit is Valerie betrokken als opdrachtgever vanuit de afdeling inkoop van de Hogeschool Utrecht. Aan de hand van verschillende toekomstscenario’s gaan de studenten aan de slag met het bedenken van passende oplossingen. ‘’Op de vraag: ‘Hoe kunnen we drinken zonder afval te creëren?’ kwamen hele leuke reacties, maar de meest creatieve vond ik drinkbekers gemaakt van koffiedik.” weet Valerie te vertellen. De groepen werken aan de hand van het model design thinking. Een trechtermodel waarmee de gebruiker van brainstorm tot eindproduct wordt geleid.

Aan de hand van vier trends wordt de koppeling gemaakt naar de crazy 16. Tijdens dit onderdeel wordt de creativiteit van de studenten getriggerd. In een kort tijdsbestek krijgen zij de taak om met zestien creatieve oplossingen te komen voor hun vraagstukken. Als vervolgstap werken de deelnemers de deelnemers drie concepten uit aan de hand van de opgedane kennis. Tijdens het hele proces wordt de student aangemoedigd om voor de hand liggende opties te vermijden en zoveel mogelijk out of the box te denken.

Aan het einde van de dag oefenen de subgroepen op hun pitch. Deze wordt van feedback voorzien door de betrokken experts. Woensdagavond vindt het volgende pitchmoment plaats, vanuit daar worden er vier pitches uitgekozen die doorgaan naar de halve finale op donderdag

 

Meer informatie over de Sustainable Campus Challenge vind je op de website van HU Duurzaam Doen.

Switch to English English