Van 8 t/m 14 maart 2021 is het alweer de vierde editie van de Nationale Week Zonder Vlees. Dit is een initiatief van Isabel Boerdam, oprichter van De Hippe Vegetariër. De Hippe Vegetariër is de grootste vegetarische foodblog van Nederland, voor alle Vega-liefhebbers.
De organisatoren van de Week zonder vlees vinden dat elke dag vlees eten niet meer van deze tijd is. Daarnaast promoten ze graag een flexitarisch eetpatroon, waarin vlees en vis afgewisseld worden met vegetarische of plantaardige gerechten. Wij, als Green Office, zijn het hier volledig mee eens.
Vaker een dagje geen vlees of vis eten is een kleine moeite met een enorm positieve impact op mens, dier en milieu. Door geen vlees te consumeren tijdens de Nationale Week Zonder Vlees is de milieudruk van je voeding namelijk lager. Je bespaart bijvoorbeeld op de uitstoot van broeikasgassen die bijdragen aan klimaatverandering en watergebruik. Elke vleeseter die het volhoudt om gedurende één week geen vlees te eten, bespaart maar liefst:
- 101 Liter water
- 79 Kilometer autorijden
- 770 Gram dierenvlees
Om jullie extra te enthousiasmeren gaan wij in de week van 8 t/m 14 maart 2021 elke dag één van onze favoriete vleesloze gerechten delen. Check alle recepten hierboven.
Meer weten over De week zonder vlees check de website.