Hoe mooi zou het zijn als we jaarlijks met de HU duizenden bomen zouden planten?

Hoe mooi zou het zijn als we jaarlijks met de HU duizenden bomen zouden planten?

‘Hoe mooi zou het zijn als we jaarlijks met de HU duizenden bomen zouden planten?’ — Joram van Velzen (23)

Joram is een enthousiaste vierdejaars student Social Work. Hij is lid van de Instituutsraad Social Work, de Hogeschoolraad en Taskforce Studentenwelzijn. Joram ziet de waarde in van het creëren van bewustwording en draagvlak over Ecosia binnen Hogeschool Utrecht. 

De hogeschool heeft grote ambities op het gebied van duurzaamheid. We werken aan duurzame projecten, doen onderzoek naar duurzaamheid en werken hard om duurzaamheid stevig te verankeren in het onderwijs.

Hogeschool Utrecht is één van de grootste hogescholen van Nederland. Er zijn meer dan 35.000 studenten en enkele duizenden medewerkers. Dit betekent dat er elke dag ontzéttend veel mensen gebruik maken van de systemen, waaronder het internet.

Enige tijd geleden begon Joram de groene zoekmachine Ecosia te gebruiken:

‘Ecosia is een CO2-negatieve zoekmachine die een groot deel van haar inkomsten gebruikt voor het aanplanten van bomen over heel de wereld. Ongeveer 45 zoekopdrachten met Ecosia planten één boom. Ik werd gelijk enthousiast. Het sluit perfect aan bij de CO2 ambities van de HU en het levert een positieve bijdrage aan de wereld.

Het mooiste: je hoeft er niets voor te doen behalve brononderzoek voor je verslagen, stiekem tijdens de les te shoppen naar nieuwe kleding of kattenfilmpjes op te zoeken.’

Green Office HU begint met Joram een campagne. Het doel is om zoveel mogelijk studenten en medewerkers aan boord te krijgen voor Ecosia op de HU. Zo kunnen we als hogeschool jaarlijks duizenden bomen planten en ons steentje bijdragen aan een groenere toekomst. Ga naar http://ecosia.co/GOHU, voeg Ecosia toe aan je browser en vertel je medestudenten erover.

Het begint bij jou!

Gebruik je een laptop van Hogeschool Utrecht? Volg dan onderstaande handleiding om Ecosia als standaard zoekmachine in te stellen.

Bijlagen
Switch to English English