CareTechLab van de Hogeschool Utrecht

img_3078In februari 2016 is op de Faculteit Gezondheidszorg van de Hogeschool Utrecht het CareTechLab geopend. Deze ruimte is een resultaat van het speerpunt Zorg & Technologie van de HU. In deze ruimte zijn onder andere dynamische verlichting en akoestische panelen te vinden. Waarmee we aan studenten, docenten, partners en bezoekers kunnen laten zien en horen wat voor effecten licht en geluid kunnen hebben op mensen.

Verder zijn in het CareTechLab diverse technologische innovaties te vinden. Zo zijn er Interactive Modular Tiles die een andere manier van bewegen of revalideren mogelijk maakt. Zijn er verschillende meetinstrumenten te vinden en zijn er resultaten van onderzoeken van het Kenniscentrum Innovatie van Zorgverlening te vinden. Verder is er bijvoorbeeld een Google Glass te zien, die door middel van een applicatie ingezet kan worden om expertise op afstand te realiseren. Ook zorgrobot ZORA is aanwezig in het CareTechLab.

Heeft u interesse in innovaties in de zorg dan is een bezoekje aan het CareTechLab, op Utrecht Science Park, zeker de moeite waard. Voor vragen of een afspraak neem contact op via caretechlab@hu.nl.

De inrichting van het CareTechLab was niet mogelijk geweest zonder onze sponsoren.

 

One Response to “CareTechLab van de Hogeschool Utrecht”

  1. Kwaliteit van leven: samen zorg dragen

    […] behoud van kwaliteit van leven. Technologische (e-Health) toepassingen, zoal we onderzoeken in ons CareTechLab, spelen hierbij een belangrijke rol. Die behoefte aan meer zelfredzaamheid komt niet alleen voort […]