Brief Sam

Beste Jason,

 

Vorige week had ik een eerste date met Cindy, het allerleukste meisje van mijn studentenvereniging CS Veritas waar ik sinds september bij zit. We gingen naar een café en hebben daarna nog een poos door het park gewandeld. Ik voelde meteen een klik met haar. We wisselden uit over onze studies. Zij vertelde hilarische verhalen over haar stage bij een verzorgingshuis en de mensen om ons heen ergerden zich aan ons harde gelach. Eenmaal terug bij de fietsen, zoenden we. Dat voelde geweldig en Cindy zei dat ze gek op me was vanaf het moment dat we elkaar voor het eerst zagen op het openingsfeest van de studentenvereniging. Ik vroeg haar of ze met mee naar huis ging waar ze onmiddellijk ja op zei. Eenmaal thuis aangekomen dronken we wat in de keuken van mijn studentenhuis en liet ik haar vervolgens mijn kamer zien. Eenmaal daar begonnen we weer te zoenen en belanden al gauw in bed. Toen we onze kleren eenmaal uit hadden, reageerde Cindy wat vaag. Ik weet niet precies wat het was maar het leek of ze er niet helemaal meer bij was. Ik vroeg haar hoe het ging wat ze met een vaag: gaat wel..beantwoordde. We gingen nog even door maar de sfeer leek ineens totaal veranderd. Ik vroeg haar of ze nog iets te drinken wilde. We kleden ons weer aan en gingen terug naar de keuken. Daar aangekomen zei Cindy dat ze nu naar huis moest, want ze had morgen een vroege dienst in het verzorgingstehuis. Ik vroeg haar of ze oke was en of ik haar weg moest brengen. Nee, zei ze en ze pakte haar jas en liep naar de deur. Ik vroeg of ik haar gauw weer zou zien. Misschien mompelde ze, stapte op de fiets en reed weg.

Ik vond dat ze raar deed en vroeg me af wat ik verkeerd had gedaan.. Had ze dit niet gewoon kunnen zeggen? De date leek zo geslaagd en we vonden elkaar toch leuk? Ik ben toch geen verkrachter? Wat is dit allemaal? Met een hoofd vol gedachten en een zwaar gevoel ging ik mijn bed in.

De volgende morgen toen de zon naar binnen scheen dacht ik dat ik het misschien allemaal wat te groot had gemaakt. Misschien was Cindy gewoon een beetje moe en moest ze inderdaad vandaag vroeg op. Ik stuurde Cindy een appje: was leuk gister. Je was wel snel weg.. Goed thuisgekomen? Volgend weekend samen chillen?

Cindy beantwoorde mijn appje niet. Een paar dagen later appte ik nog eens of ik iets verkeerd gedaan had. Toen ik geen reactie kreeg, appte ik haar nog eens met een ?. Hier antwoordde zij op: ik wil dat je me met rust laat en me niet meer appt of probeert te bellen. Ik voelde me ontzettend schuldig terwijl ik niet echt weet wat ik verkeerd heb gedaan. Ik ga haar zeker nog tegenkomen bij Veritas. Moet ik dan hallo zeggen of haar negeren? Hopelijk gaat ze niet rondbazuinen dat ik een of andere verkrachter ben. Ik baal en weet niet meer wat ik moet doen.

 

Sam

Switch to English English