Optimaal studeren

Aanbod voor vluchtelingstudenten

Taalhulp in het taallokaal 

Heb jij soms moeite met de Nederlandse taal? Heb je hulp nodig met je mondelinge en schriftelijke studieopdrachten? Je kunt nu met al je taalvragen terecht bij het Taallokaal.

De studenten van HU Home vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt tijdens een studie aan de HU. Juist ook studenten die als vluchteling naar Nederland zijn gekomen. Zij ervaren extra moeilijkheden in hun studie, die vaak te maken hebben met taal. Daarom organiseren we twee keer in de week het Taallokaal.

Wat is het Taallokaal? In het Taallokaal werk je aan jouw eigen studieopdrachten, zoals een verslag of presentatie. Heb je een taalvraag, dan kun je terecht bij één van de taalcoaches. Dat zijn medestudenten die een educatieve opleiding volgen. Zij helpen je graag verder!

Waar en wanneer? Onze taalcoaches staan elke dinsdagmiddag en vrijdagmiddag van 14 -18 uur voor je klaar in de Honoursruimte, op de tweede verdieping van Padualaan 97.

In verband met de maatregelen tegen corona is het Taallokaal bereikbaar via MS Teams. In deze online omgeving kun je vragen stellen of een persoonlijke online afspraak maken. Wil je hier gebruik van maken? Stuur een e-mail aan askhuhome@hu.nl, dan nemen wij je op in het Team HU HOME Taallokaal.

Voor meer informatie, stuur een bericht aan askhuhome@hu.nl.

Zie ook onze Facebookpagina ‘Taallokaal HU Home’ voor het laatste nieuws!

HU Home

Ben je een vluchtelingstudent? En wil je graag ondersteuning bij de Nederlandse taal? Of wil je deelnemen aan een mentorprogramma? Dan kun je contact opnemen met HU Home via AsKHUhome@hu.nl. 

HU Home is een studenteninitiatief voor en door studenten om de inclusie en het studentsucces van hoogopgeleide vluchtelingstudenten te vergroten. Oprichters van HU home zijn van Memo Kara Khalil (vierdejaars bachelor lerarenopleiding Engels) en Marissa Piso (tweedejaars bachelor lerarenopleiding Nederlands). Zij worden hierbij ondersteund vanuit NT2 team, vakgroep Nederlands Archimedes en team studentparticipatie OO&S.

Doel van het initiatief HU Home is hoogopgeleide vluchtelingstudenten zich sneller thuis voelen in de klas, bij de HU en in de Nederlandse maatschappij. Dat vergroot het welzijn en het studiesucces. Het project HU-home bestaat uit drie poten met drie verschillende doelen:

  • Het HU home mentorprogramma (start september 2019)
  • HU Home taallokaal/ de taalcoaches (najaar 2019)
  • HU home: de ontmoeting (najaar 2019)

Voor meer informatie: Mail naar AsKHUhome@hu.nl of ga naar de mentorprogramma HU home. 

Switch to English English