Optimaal studeren

Studievaardigheden ontwikkelen

Plannen, lezen, schrijven, samenvatten, communiceren en presenteren zijn studievaardigheden die je nodig hebt om optimaal te studeren. Deze vaardigheden doe je in principe op in je studie maar soms heb je daar wat hulp bij nodig. Heb je moeite met het plannen van je studie, het schrijven van verslagen of het leren van de theorie? Bespreek met je studieloopbaanbegeleider of leerteambegeleider welke begeleiding de opleiding daarbij kan bieden.

Training Student Support Centre

Het Student Support Centre van de HU biedt de training “Leren moet je leren” aan. En als je studeert met een (gediagnosticeerde) belemmering, is er ook specifiek aanbod, zoals “Studeren met dyslexie”, “Studeren met AD(H)D” “Studeren met ASS”. Check hier het aanbod.

Tips en links

Heb je behoefte aan praktische tips om zelf met studievaardigheden aan de slag te gaan? Check dan bijvoorbeeld deze tips van de Universiteit Leiden.

Op de website van de Taalwinkel (UvA/hvA) vind je ook veel handige informatie over studievaardigheden. Daarnaast biedt deze website ook heel veel informatie en tips voor het schrijven van je scriptie.

En check ook deze link met tips voor het maken van multiple choice tentamens.

De HU biedt kosteloos trainingen aan studenten om optimaal te kunnen studeren met belemmeringen. Kijk hier voor meer info over het aanbod

Ook 21st Century Skills vallen onder studievaardigheden en zijn waardevol voor je toekomst. Het HUB-Lab is onderdeel van de HU-bibliotheek en biedt de mogelijkheid om een aantal van deze 21st Century Skills te ontwikkelen. Check hier welke workshops de HU-bibliotheek aanbiedt.

Zelf aan de slag?
Door de HU worden er verschillende online Mirro modules aangeboden die jouw handvatten en tips kunnen geven. De modules bieden jou de mogelijkheid om zelfstandig en anoniem aan je mentale gezondheid te werken. Vanzelfsprekend wordt al jouw informatie vertrouwelijk behandeld. Via deze link kom je terecht bij alle modules. Er is een divers aanbod, neem bijvoorbeeld een kijkje bij de module succesvol veranderen.

Switch to English English