Student Support Centre

Online Supportgroepen

Het Student Support Centre biedt verschillende supportgroepen. Een supportgroep is een groep die minimaal eens per week bijeen komt om met elkaar in gesprek te gaan over dat wat je bezighoudt. Zo hebben we online supportgroepen voor studenten die meer structuur in hun studieweek willen aanbrengen, of een groep die zorgtaken op zich neemt naast de studie die ze doen aan de Hogeschool Utrecht. Ook studenten met een ondersteuningsbehoefte bieden we verschillende supportgroepen.

Met medestudenten spreken over dat wat er speelt in jouw (studie)leven kan je verder op weg helpen. In de supportgroepen worden tips besproken, vinden studenten een luisterend oor en steun. En wordt er ook gelachen met elkaar!

Zelf een wens of idee voor een nieuwe supportgroep?

Uitbreiding van het aantal supportgroepen is welkom: neem contact met ons op als je een idee hebt voor een nieuwe supportgroep.

Online Supportgroep

Online supportgroep voor HU studenten

Wil je wekelijks met vijf andere HU studenten online ervaringen uitwisselen over hoe je in deze bijzondere tijd, tijdens de maatregelen tegen de verspreiding van corona, je studie en leven kunt blijven organiseren? Meld je dan nu aan voor de online supportgroepen die binnenkort starten. Onder begeleiding van een medewerker van het Student Support Centre wissel je wekelijks uit hoe het met je gaat en welke obstakels je tegenkomt; de groep denkt met je mee en helpt je waar dat kan.

Schrijf je nu in voor één van de onderstaande groepen door een bericht te sturen aan studentsupportcentre@hu.nl:

De Regenboog Supportgroep

Deze supportgroep richt zich op LGBTQIA+ studenten en opgezet in samenwerking met de Gender and Sexuality Alliance van de HU. (GSA).  De supportgroep is een plek waar je jouw hart kan luchten ​met mensen die jou begrijpen en waar je ​onvoorwaardelijk welkom bent met alle aspecten van jou als uniek persoon. Waarbij je niet veroordeeld of ondervraagd wordt.  

De groep wordt begeleid door twee begeleiders ​Finn en Claudia, zij zijn ervaringsdeskundigen als het gaat om de onderwerpen die voortkomen uit het behoren tot de LGBTQIA+ groep. ​Door gebruik te maken van deze ervaringen, ervaringskennis, de GSA en de steun van de HU, creëren zij een veilige en vrije ruimte om te delen, te leren en zo nodig door te verwijzen naar de juiste zorg of hulp. Zij zorgen ervoor dat als er serieuze problemen zijn je naar de juiste plekken/mensen kan worden doorverwezen. Hierdoor heb je niet alleen een luisterend oor maar weet je dat je ook een veilige plek hebt op de HU.

​Vanuit de gedachte dat niet iedereen gelijk is, maar wel gelijkwaardig.

Wanneer

De bijeenkomsten zijn één keer per week en duren ongeveer één uur per keer. De groep bestaat uit knusse groep van ongeveer zes studenten. Je hebt hierbij de mogelijkheid om je in te schrijven voor zowel online of offline bijeenkomsten (op de HU)

Offline groep

  • Maandagavond
  • 19:00 uur tot 20:00 uur
  • Op de HU

Online groep

  • Woensdagavond
  • 19:00 tot 20:00 uur
  • via MS-Teams

Aanmelden

Je kan je opgeven voor de groep door te mailen naar studentsupportcentre@hu.nl vermeld hierbij je voorkeur voor de online of offline bijeenkomsten. Dit is mogelijk met een anoniem emailadres.

Supportgroep Zorgtaken en studie combineren

Hoeveel ballen hou jij in de lucht? Combineer jij de zorg voor je moeder, vader, een ander familielid of een dierbare vriend(in) met het studeren aan de Hogeschool Utrecht? En vind je dat soms lastig in balans te houden? Meld je dan aan voor de online supportgroep.

In deze groep, die eens per week 1 uur samenkomt, ga je in gesprek met medestudenten die ook hun studie combineren met (mantel)zorgtaken. Met elkaar wissel je moeizame en mooie ervaringen uit. De groep kan een luisterend oor bieden en meedenken over datgene waar jij tegenaan loopt.

Als je geïnteresseerd bent en wilt deelnemen, stuur dan een mail naar studentsupportcentre@hu.nl. Aan deze supportgroep zijn geen kosten verbonden. De groep bestaat uit maximaal 6 personen.

Het Powerplatform voor studenten met een ondersteuningsbehoefte

Het Powerplatform is een klankbord voor en door studenten.

We zijn een groep enthousiaste studenten met verschillende ondersteuningsbehoeftes. Je kunt denken aan een auditieve beperking, een visuele beperking, een chronische ziekte, een psychische kwetsbaarheid, neurodiversiteit (dyslexie, add, adhd, ass), of een fysieke beperking. Drie op de tien studenten geeft aan dat ze ‘iets’ hebben en een op de tien van alle studenten voelt zich hierdoor ook beperkt in het volgen van de opleiding. Van alle beperkingen is het overgrote deel niet zichtbaar!

We bieden lotgenotencontact, tips en tricks en we signaleren knelpunten binnen de hogeschool en onze opleidingen op het gebied van studeren met een beperking. Wij hebben al veel bereikt maar zijn nog lang niet klaar. We zijn altijd op zoek naar nieuwe studenten. Mail ons, dan maken we een koffie-afspraak om te bespreken wat jouw wensen zijn!

Meer weten? Check het filmpje hieronder!

Supportgroep voor studenten met AD(H)D

Wil je wekelijks met medestudenten uitwisselen hoe jij jouw studieweek hebt ingericht? Hoe jij omgaat met de dagelijkse uitdagingen in je studie? Hoe organiseer jij bijvoorbeeld je week- en dagplanning? In deze supportgroep voor studenten met AD(H)D bepaal je samen met medestudenten waar het tijdens de wekelijkse bijeenkomst over gaat.

Groep 1: Dinsdag VOL (Nera Hoekstra)Groep 2: Woensdag VOL (Machil Deinum)Groep 3: Woensdag (15:30 uur – 16:30 uur) (Annemarieke Hagoort)

Mocht je je willen aanmelden voor de supportgroep stuur een mail naar studentsupportcentre@hu.nl Je zal dan op de wachtlijst worden geplaatst.

Supportgroep voor hoogbegaafde studenten

Het is als hoogbegaafde soms best lastig om je plek in de wereld in te nemen. Ondanks dat je niet alleen bent, is het vaak wel eenzaam. Je denkt anders, je voelt anders en je ziet dingen anders en niet iedereen begrijpt dat. Samen met Puck Onderwijst heeft de HU een groep opgericht voor hoogbegaafde studenten. Deze groep komt wekelijks bijeen. Tijdens de bijeenkomsten worden ervaringen gedeeld, kun je even je ei kwijt of stoom uitblazen van de afgelopen week. De groep wordt begeleid door Puck Bakker. Zij is ervaringsdeskundige en weet als geen ander hoe je hoogbegaafdheid in de knoop kan liggen met je studie. Maar ook hoe je het weer uit de knoop haalt en het overzicht, je passie, energie en motivatie weer terugkrijgt. Je krijgt daarnaast veel (h)erkenning en tips (van mede HB-studenten), zodat je je hoogbegaafdheid voor je kunt laten werken.

Als je geïnteresseerd bent en wilt deelnemen, stuur dan een mail naar studentsupportcentre@hu.nl. Aan deze supportgroep zijn geen kosten verbonden.

Supportgroep studeren met ASS

Heb je moeite om je studietaken uit te voeren? Kost alles je veel tijd en energie? Denk en voel je je vaak anders dan anderen? Bespreek dit, en andere zaken, met medestudenten die begrijpen wat het is om te leven en studeren met autisme.

Meld je aan voor de online supportgroep ‘Studeren met autisme’. Deze groep van maximaal 6 deelnemers en 1 gespecialiseerd ASS begeleider komt wekelijks online bij elkaar om moeizame en mooie ervaringen uit te wisselen. De groep kan een luisterend oor bieden en meedenken met waar jij tegenaan loopt.

Wie: max 6 studenten met autisme en 1 begeleider (Martijn van Houwelingen)

Wat: gespreksgroep

Waar: online

Wanneer: wekelijks op vrijdag om 09.30

Kosten: geen

Meld je aan door een mail te sturen naar studentsupportcentre@hu.nl

Switch to English English