Studentenleven en Welzijn

Gemeenschappen binnen de HU

Ongeveer 30% van alle studenten heeft ‘iets’ zoals een auditieve of visuele beperking, chronische ziekte, psychische kwetsbaarheid, neurodiversiteit (dyslexie, add, adhd, ass), en/of een fysieke beperking. Ruim 10% van alle studenten voelt zich hierdoor belemmerd in de studie. Binnen de HU zijn er verschillende organisaties die zich inzetten voor deze studenten die net die extra ondersteuning nodig hebben of steun, maar ook voor de studenten die zich hard willen maken voor een betere positie van deze studenten. Iedereen is welkom!

Powerplatform

Hogeschool Utrecht biedt studenten, die wij studenten+ noemen (studenten met een extra ondersteuningsbehoefte), aanvullende voorzieningen. Een van de manieren waarop de HU aandacht en ondersteuning aan deze studenten geeft is doormiddel van het Powerplatform. Check hier wie we zijn!

Gender and Sexuality Alliance (GSA)

De Gender and Sexual Alliance is een organisatie die zich inzet dat elke studenten én docenten zich veilig en geaccepteerd voelt binnen de HU, ongeacht je seksualiteit en/of genderidentiteit. Check hier wie we zijn.

 

 

 

 

Switch to English English