Studentenleven en Welzijn

Gezondheid & welzijn

Wanneer je studeert kan het zijn dat je zelf verantwoordelijk wordt voor keuzes in zorg. Hierbij een aantal handige tips en links over zorg en over gezond leven:

HU Klinieken

In de HU Klinieken bieden studenten kosteloos advies en behandeling op het gebied van tanden, ogen, huid  en logopedie onder de deskundige begeleiding van docenten. Hierdoor is de kwaliteit van jouw behandelingen gegarandeerd en wordt er gewerkt met de nieuwste materialen en inzichten. Én je draagt bij aan het onderwijs van onze toekomstige zorgprofessionals.

Studentenzorgwijzer

De studentenzorgwijzer helpt met je zorgvraag en maakt je wegwijs in de zorg die geboden wordt.  Kijk voor meer info op de studentenzorgwijzer. En de Utrechtse studentenorganisatie VIDIUS heeft ook veel over gezondheidszorg voor studenten op een rijtje gezet.

Zorgverleners

Zoek je een huisarts, tandarts of apotheek bij jou in de buurt? Via zorgkaart Nederland vind je deze zorgverleners snel.

Wandel mee!

You’ll never walk alone. Zeker in deze tijden is het soms fijn om even met iemand te gaan wandelen en een praatje te maken. Daarom bieden wij je deze gratis mogelijkheid om gemakkelijk in contact te komen met andere studenten van Hogeschool Utrecht om een ​​wandelingetje te maken. Via huwalks.nl kun je met een andere student (in de fysieke wereld) afspreken om een ​​wandeling te maken. We zorgen ervoor dat je elkaars contactgegevens krijgt, zodat je een plaats en tijd kunt afspreken. Leer nieuwe mensen kennen terwijl je een fris hoofd haalt, en ontdek misschien weer nieuwe plekken in Utrecht!

Meld je snel aan; de eerste tien wandelkoppels krijgen gratis een drankje aangeboden door Vidius, op te halen in Utrecht-Oost.

Trainingsaanbod Student Support Centre

Op het gebied van gezondheid heeft het Student Support Centre van de HU een aantal trainingen, zoals Weet wat je eet, StressLes(s) en Vrijer ademen. Check het aanbod op de trainingspagina van het SSC!

Meditatie

De HU en de UU bieden gratis aan studenten diverse gelegenheden om met een groep te mediteren, in het Meditatielab. Ook zijn er trainingen Mindfulness. Zie voor meer informatie over het HU Meditatielab of het aanbod aan trainingen hier.

Op de UU is er een Meditation Lab iedere donderdag van 17.15 tot 18 uur, en is de voertaal engels. Meer informatie vind je hier.

Zelf aan de slag?

Door de HU worden er verschillende online Mirro modules aangeboden die jouw handvatten en tips kunnen geven. De modules bieden jou de mogelijkheid om zelfstandig en anoniem aan je mentale gezondheid te werken. Vanzelfsprekend wordt al jouw informatie vertrouwelijk behandeld. Via deze link kom je terecht bij alle modules. Er is een divers aanbod, neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de module succesvol veranderen of omgaan met somberheid.

Goodmoves

Wil jij minder stress en spanning voelen en meer rust in je hoofd? Goodmoves heeft een sportprogramma dat er voor zorgt dat jij beter in je vel zal zitten. Check de website voor meer info.

Switch to English English