juni 2023 | ICT Meetup

juni 2023 | ICT Meetup

ICT meetup: “Fouten maken mag (niet)”   

De laatste Meetup van het studiejaar is donderdag 8 juni a.s vanaf 17:00 uur. We geloven dat het maken van fouten een cruciaal onderdeel is van ons leerproces, en tijdens deze avond willen we samen ontdekken hoe we van onze fouten kunnen leren en onszelf verder kunnen ontwikkelen.

We hebben het genoegen om drie geweldige sprekers te verwelkomen.

Namelijk: Elif Taşdelen. Elif is derdejaars gezondheid & technologie student (HBO verpleegkundige) bij Saxion in Deventer. Momenteel doet zij haar minor social robotics in Utrecht. Elif zal tijdens de Meetup vertellen over het project waar zij aan werkt. In dit project onderzoekt zij het gebruik van robot NAO in de dementiezorg. Met name als doel om mensen met dementie in een gevorderd stadium te motiveren om in beweging te komen. Wij gaan hier opzoek naar wat de mogelijkheden zijn.

 

Namens het onderwijs zal Anita Grit ons inspireren en haar inzichten en ervaringen delen over het belang van fouten maken in het leerproces. Anita heeft een schat aan kennis en heeft vele studenten geïnspireerd om uitdagingen aan te gaan en te groeien, zelfs wanneer ze fouten maken.

 

 

Daarnaast hebben we Arnold Lobbrecht van Hydrologic, een gerenommeerde expert op het gebied van Waterbeheer. Arnold zal ons meenemen in zijn wereld en laten zien hoe het omgaan met fouten van essentieel belang kan zijn bij het maken van weloverwogen beslissingen binnen het waternetbeheer. Zijn ervaringen met waterbeheerprojecten en het begeleiden van studenten zullen ons laten zien hoe hij zijn aanpak heeft verbeterd.

 

Social Robotics is een project waarin een groep studenten zich op de interactie tussen robots en mensen in het onderwijs, de zorg en de horeca. De studenten leren hoe mensen omgaan met robots, hoe je sociale robots ontwerpt, hoe je goed onderzoek doet. Deze kennis wordt later gebruikt in een groot onderzoeksproject. Elif Taşdelen neemt jullie mee in het project van deze groep studenten.

Praktische informatie
Datum: Donderdag 8 juni
Tijd: 17:00-18.45 uur, aansluitend napraten met pizza en een drankje
Locatie: Hogeschool Utrecht, Heidelberglaan 15 te Utrecht
Inloop en borrel: Linkervleugel tegenover de receptie, Heidelberglaan 15, Utrecht
Lokaal programma: Hoorcollegezaal: 1.050

Programma
17.00 uur  Inloop
17.30 uur  Sprekers: Anita Grit (Docent HU), Arnold Lobbrecht (Partner Hydrologic), Elif Taşdelen (Student)
18.40 uur  Borrel met pizza

Aanmelden
Meld je aan voor de ICT meetup: