juni 2024 | Netwerkbijeenkomst Vrouwen in de ICT

juni 2024 | Netwerkbijeenkomst Vrouwen in de ICT

Van harte welkom op dinsdag 4 juni 2024. Studente, docente, alumna of werkende in de branche, deze middag is voor jullie!

Het wordt een fantastische gelegenheid om te connecten met andere dames die actief zijn in de wereld van de ICT. Samen kunnen we ideeën uitwisselen, ervaringen delen, elkaar inspireren en verder helpen. 

We hebben twee fantastische sprekers:

Marianne Hoornenborg
Als voormalig communicatieadviseur ontdekte ik op mijn veertigste hoe ontzettend leuk programmeren is. En hoeveel taliger en veelzijdiger het vak is dan ik altijd had aangenomen. Sindsdien heb ik me in zeven jaar tijd ontwikkeld tot Senior Java Developer, Community Lead en Staff Lead bij de Kamer van Koophandel. 

 In mijn carrière zie ik regelmatig wat het effect is van vastgeroeste overtuigingen en stereotypische beelden over softwareontwikkelaars. Ik geloof dat het waardevol is om ons vak in de volle breedte te belichten en meer te laten zien dat het technische cliché. Elke kans die ik daartoe heb, grijp ik met beide handen aan. Je vindt me dus geregeld als deelnemer of spreker bij regionale meetups, grote Java conferenties en leuke netwerkbijeenkomsten. 

Heba Smit
Met haar interesse in mensen, opleiding in psychologie én haar opgedane kennis over ICT (ze leerde zichzelf programmeren) kwam Heba Smit in ICT terecht. Heba vertaalde bijvoorbeeld de ideeën van ontwerpers naar de softwareontwikkelaars. Na een aantal banen, bij zoal Mproof, UTEENI en Rushbike, startte Heba in 2021 bij Hogeschool Utrecht als docent/coach: ze coacht studenten in het doorlopen van een technische opleiding HBO ICT. Inmiddels werkt Heba tevens als Team Lead.

 

Twinkel Soekhoe
Mijn naam is Twinkel Soekhoe, ik ben 19 jaar oud en mijn passie voor ICT begon al op jonge leeftijd toen ik zelf probeerde te programmeren. Op de middelbare school ben ik serieus met programmeren aan de slag gegaan en ontdekte ik hoe boeiend en veelzijdig het vak is. Momenteel volg ik de hbo-opleiding Open-ICT en zit ik in mijn tweede leerjaar.

Tijdens mijn opleiding heb ik ontdekt dat ik het leuk vind om een team te ‘leiden’ en ben ik actief als product owner en scrummaster. Deze rollen bieden mij de kans om mijn kennis te verbreden en mezelf verder te ontwikkelen. Daarnaast heb ik een grote interesse in design en ben ik me aan het verdiepen in UX/UI design om mijn vaardigheden op dit gebied verder uit te breiden.

In mijn tijd op de middelbare school zag ik vaak de vastgeroeste overtuigingen en stereotypische beelden over softwareontwikkelaars. Ik geloof dat het belangrijk is om te laten zien dat ICT veel meer is dan alleen het technische aspect. Daarom grijp ik graag elke kans aan om deel te nemen aan gastlessen of netwerkbijeenkomten om deze diversiteit te benadrukken en anderen te inspireren.

Cross the line workshop

Een van de hoogtepunten van de middag is de “Cross the Line” workshop. Wat is dat, hoor ik je vragen? Nou, het is een beetje zoals het klinkt – we gaan letterlijk en figuurlijk over de lijn! Het is een superleuke en interactieve activiteit waarbij we meer over elkaar en elkaars ideeën ontdekken. Het is een kans om te lachen, te leren en te groeien, en wie weet, misschien kom je wel uit de workshop met een paar nieuwe vriendinnen en vrienden! 

Dus, kom en laat jezelf verrassen tijdens deze energieke en verfrissende workshop en vergeet niet om je enthousiasme en nieuwsgierigheid mee te brengen!

Programma

16.00 uur:
Inloop
16.30 uur:
Inhoudelijk programma
17.30 uur:
Borrelen

Praktische info

Locatie: Heidelberglaan 15
vrouweninict@hu.nl

Mannen in ICT zijn ook van harte welkom!   

Bij je aanmelding ben je van harte uitgenodigd om één mannelijke introducee mee te nemen, die meer vrouwen in de ICT toejuicht. 

We hopen je te zien op 4 juni!

Groetjes,

Hanne, Julie, Twinkel, Quincey, Josephiene – Studentes HBO-ICT
Mieke, Petra, Rebecca, Tessa, Marlies – Team Vrouwen in ICT 

Ben jij erbij?

We zouden het heel leuk vinden als je erbij bent! Meld je aan via onderstaande link. Van harte welkom! 

Aanmelden