juni 2022 | Vrouwen netwerkbijeenkomst

juni 2022 | Vrouwen netwerkbijeenkomst

Weer een succes: de netwerkbijeenkomst op 23 juni 2022 voor onze studentes HBO-ICT, onze vrouwelijke docentes en onze vrouwelijke alumni. Dit keer mede georganiseerd door vier van onze studentes HBO-ICT (onze kerngroep).

Gera Pronk deed de opening waarna Chantal Schinkels, auteur van het boek ‘IT Girl’, aan het woord kwam. Chantal benadrukte de prachtige positie van onze studentes: het werkveld zit te springen om IT-ers in het algemeen en vrouwen in het bijzonder. De rollen zijn omgedraaid: werkgevers zullen hun uiterste best moeten doen om onze vrouwen aan te mogen nemen en voor hun organisatie te behouden.

Na Chantal sprak alumna Fabienne Oskam (BIM, afgestudeerd 2020, werkzaam bij Partner in Onderwijs Alstom). Fabienne beaamde deze situatie en deelde haar ervaringen als studente, stagiaire en werknemer. Tijdens haar verhaal legde Fabienne ook het belang uit van haar werkgever, van (meer) vrouwen in de organisatie, en de mooie initiatieven binnen Alstom daartoe.

Na dit plenaire deel organiseerden onze studentes een speeddate, om elkaar beter te leren kennen met ter afsluiting een borrel.

Voor herhaling vatbaar! Het volgende netwerkevent staat gepland voor november.