Ad van Doorenprijs 2018

voor het Happy Sun Project van Kirsten van Sliedregt & Andrea Bandstra

De meest bijzondere honours prestatie van het domein Gezondheidszorg wordt ieder jaar beloond met de Ad van Doorenprijs. Dit jaar ging de prijs naar Kirsten van Sliedregt en Andrea Bandstra met hun Happy Sun Project. De vijf genomineerden behaalden tussen de vijf en tien honours sterren en hebben allen uitzonderlijke prestaties geleverd waarvan enkele hoogtepunten hier worden genoemd.

Genomineerde Iris Duivenvoorden (logopedie) – de ‘inclusieve professional’
Zij zocht o.a. de grens op tussen logopedische ondersteuning en taalles door taalbuddy te worden van een Marokkaanse vrouw. Ook bekeek ze bij
statushouders die een pre-bachelor ICT volgden in hoeverre zij logopedische ondersteuning nodig hadden. Twee prachtige voorbeelden van een inclusieve professional.

Genomineerde Julia Maijer (mondzorgkunde) – ‘idee? Actie!’
Het beeldmateriaal over algemene hygiëne en mondhygiëne dat door Julia werd ontwikkeld, wordt door Dental Health International Netherlands in meerdere landen gebruikt waaronder Kenia en Nepal. En aangezien er geen protocol bestond voor tandtrauma’s, schreef Julia dit zelf in haar eerste studiejaar. Julia zet haar goede ideeën daadkrachtig om in actie.

Genomineerde Esther Korte (fysiotherapie) – ‘passie voor coachen en begeleiden’
Medestudenten gestructureerd coachen, jezelf didactisch bekwamen en nog betere begeleiding bieden; dat kenmerkt de gedreven, bescheiden en zorgvuldige Esther. Zij onderzocht daarnaast voor het Diakonessenhuis Utrecht samen met een medestudent het nut van een mobiliteitskaart, die inmiddels succesvol op meerdere afdelingen wordt ingezet.

Winnaars Kirsten van Sliedregt & Andrea Bandstra (huidtherapie) – ‘Happy Sun Project’
Kirsten en Andrea bedachten, ontwikkelden en voerden het Happy Sun Project uit. Ze maakten een lespakket voor de kleuters uit groepen 1 & 2 bestaande uit een digitale ‘Zonnemeter’, een ‘Zonnetafel’, een poster met de voor- en nadelen van de zon en de hoeveelheid zonnebrand die er gesmeerd hoort te worden, een Happy Sun Song en kleurplaten. Dit alles met als doel dat de kleuters op spelenderwijs de nieuwe zonexperts zouden worden. De kleuters zijn zich nu bewust van de voor- en nadelen van de zon en weten wanneer en hoe ze moeten smeren. Andrea en Kirsten lieten ‘ondernemerschap, veel zelfstandigheid en een grote dosis lef zien door van betekenis te zijn bij een doelgroep die in de praktijk van de huidtherapeut niet veel voorkomt’, aldus de jury. Hoe betekenisvol hun project is, blijkt ook uit de interesse van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH). Kirsten en Andrea (nu nog op wereldreis) gaan samen met de NVH kijken hoe ze dit project verder kunnen gaan uitrollen.

STARting Honours gaat weer beginnen!
Ben jij een eerstejaars of tweedejaars (of derde- of vierdejaars) student en verlang je naar meer uitdaging? Heb je nog geen of weinig ervaring met honoursonderwijs en wil je weten wat er naast je studie nog meer te ontdekken valt? Ben je geïnteresseerd in persoonlijk, multidisciplinair en uitdagend honoursonderwijs? Dan ben je bij STARting Honours op je plek!


In een half jaar gaan we samen op ontdekkingsreis. Door in een multidisciplinaire groep samen te werken aan een écht project naar keuze voor een échte opdrachtgever in de échte wereld, leer je jezelf, je medestudenten en de wereld om je heen anders en beter kennen. En minstens zo belangrijk: je leert hoe je de wereld om je heen positief kunt beïnvloeden. Je wordt hierbij begeleid door een hogerejaars student met projectervaring en een senior honoursdocent.

De thema’s die centraal staan in STARting Honours zijn de volgende:
• Multidisciplinair samenwerken: openstaan voor verschillende perspectieven en deze op waarde weten te schatten, leren zien wat de ander ziet, werken aan en vanuit een groepsmissie
• Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO): oog hebben voor de positieve en negatieve invloed die bedrijven en organisaties – maar ook jijzelf – op de wereld hebben en streven naar een duurzame impact
• Projectmatig werken: kennismaken met verschillende methoden om op een effectieve manier en in afstemming met de opdrachtgever naar een resultaat toe te werken
• Honoursmentaliteit en persoonlijk leiderschap: het ontdekken en ontwikkelen van persoonlijke kwaliteiten, oefenen met balans in je leven, bewustwording van en communicatie over behoeften, pro-actieve houding en verantwoordelijkheid nemen, ontdekken hoe en welke invloed je op de wereld om je heen kunt hebben
En wat je daar allemaal van kunt leren? Onder andere dit:

Praktische informatie
Deze honourscursus bestaat uit een voorlichtingsbijeenkomst en 12 inhoudelijke bijeenkomsten in blok B en C. De cursus is op woensdagavond van 18.00 – 21.00. De voorlichtingsbijeenkomsten vinden plaats op woensdagavond 31 oktober en 7 november van 18.00 – 19.00 uur.

Meer info STARting Honours

Vragen? Mail naar Anneke Reintjes

 

Honoursstudent gevraagd voor OSHU!

Als honours student zoek je uitdaging en mogelijkheden om sterren te behalen. Een bestuursjaar bij de OSHU kan jou die uitdaging en sterren bieden! De OSHU is het koepelorgaan en de belangenbehartiger van de studieverenigingen van de Hogeschool Utrecht.
Je vormt de schakel tussen de studieverenigingen, Science cafés en het management van de HU. Gemiddeld 10 dynamische uren per week ben je bezig met je bestuurswerk.
Je organiseert evenementen zoals trainingsdagen voor de besturen, een maandelijks gezamenlijk overleg en leert in korte tijd alle ins en outs van het verenigingsleven. De verenigingen komen naar jou toe met een hulpvraag en gezamenlijk ga jij met de belanghebbenden een passende oplossing bieden.
Als bestuur schrijf je (mee) aan HU-brede beleids- en visiestukken en leer je om te gaan met grote organisaties. Daarnaast ga je een heleboel borrels, feesten, gala’s en evenementen af om zo constant je netwerk uit te breiden en contact te onderhouden met de besturen van meer dan 20 verenigingen, medezeggenschap en directeuren van de HU.
Je wordt vanuit de HU financieel gecompenseerd door middel van bijvoorbeeld de bestuursbeurzen, collegegeldvrij besturen of regeling flexstuderen. Je kunt zelfs een minor van 30 EC extra volgen die je alles uit je bestuursjaar laat halen.

Ben jij sociaal, oplossingsgericht, proactief, wil je uit je comfortzone treden? Wil jij een of misschien wel meer sterren behalen en nóg meer uit je studententijd halen?
Stuur dan je CV en motivatie naar bestuur@oshu.nl of neem vrijblijvend contact op met de voorzitter, Carline Versteeg, (06-45712700) als je meer informatie wilt.

Groetjes
Het 13e bestuur der stichting OSHU

Eindpresentaties TopClass Domein Gezondheidszorg!

31 studenten van de TopClass (en een viertal studenten met vijf Losse Sterren) gaven 13 en 14 juni inzicht in hoe ze zich persoonlijk en professioneel ontwikkeld hebben tot potentiële leading professional. Deze Toppers lieten zien waar ze leerervaringen hebben opgedaan, welke ontwikkeling ze hebben doorgemaakt en wat dit betekent voor de beroepspraktijk waar ze terecht komen of welke waarde ze hebben gecreëerd voor de beroepspraktijk. En de meesten hebben letterlijk ‘het stokje’ doorgegeven aan een andere student.

Gefeliciteerd aan alle Toppers!

Student HU wint prijs met oplossing voor logistiek op festivals

ICT-student Rico Janssen werkt in zijn vrije tijd als DJ. Op festivals zag hij nogal wat mis gaan met de logistiek. Hij besloot tijdens zijn studie aan Hogeschool Utrecht een extra module te volgen om een oplossing hiervoor te bedenken. Met FestiTrace heeft hij nu de Student Bazaar gewonnen op de internationale Bled eConference.

Rico Janssen presenteerde op de conferentie in het Sloveense Bled zijn concept FestiTrace, waarmee op innovatieve wijze de logistiek (zoals aanvoer van eten en drinken) en betalingen beheerd en gemonitord kunnen worden tijdens festivals. Janssen ontwikkelde FestiTrace tijdens een honours-module. Met honours-onderwijs biedt Hogeschool Utrecht studenten de kans zich ook buiten het curriculum van hun studie te ontplooien met extra leertrajecten en projecten.

Docent-onderzoeker Anand Sheombar: “Tijdens de module Digital Innovation & Internationalisation maken studenten kennis met een scala aan digitale en internationale trends. Daarna worden ze uitgedaagd om een innovatief digitaal concept te bedenken en te presenteren. Door zijn eindpresentatie en paper voor deze module werd Rico door een jury, waarin enkele ondernemers zitting hadden, geselecteerd om deel te nemen aan de Students Bazaar van de Bled eConference.”

 

Innovatie en waarde voor de praktijk
Op de jaarlijkse Bled eConference bespreken ondernemers, onderzoekers en kennisinstellingen jaarlijks de nieuwste digitale ontwikkelingen. De Students Bazaar is bedoeld om studenten de gelegenheid te geven om digitale toepassingen een bühne te geven voor een internationaal publiek van onderzoekers en mensen uit de beroepspraktijk. Zowel een vakjury als het publiek stemmen tijdens de Students Bazaar en bepalen daarmee het winnende team. Daarbij letten ze op zaken zoals businesinnovatie, technologische innovatie, haalbaarheid en waarde.

11 Top Class studenten uit het voormalige domein Economie & Management (4 Instituten) behaalden op 24 april j.l. het Honours 5-sterren certificaat! Een super prestatie!
Wil jij ook mee doen bij de uitreiking in 2019? Geef dit dan door aan Iris Hollaender!

Deelnemende studenten 2018:
Tiena Bakhshizadeh, Walter Hopman, Jesse Peele, Lotte Menses, Doha Bouaïssaoui, Ilias Cheqri, Sabrina Warmerdam, Larissa Croese, Martijn Bouma, Giang Cao en Agens Choynacki.

Djurre Langhout, student bedrijfseconomie en deelnemer aan het honoursprogramma, heeft een promotiefilmpje over honours gemaakt. Je kunt het hiernaast bekijken. Wil je meer filmpjes zien? Klik dan op deze link.


Tessa Riewald Honoursstudent van het jaar

Tessa Riewald Honoursstudent van het jaar

Op de eerste dag van het Onderwijsfestival HU Next18 van Hogeschool Utrecht werd de juryprijs voor de Honoursstudent van het Jaar uitgereikt aan Tessa Riewald, vierdejaars Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH). Voor de Honoursstudent van het Jaar is aan Honourcoaches van alle instituten gevraagd om studenten voor te dragen. Daar rolde een lijst van zeventien genomineerden uit. De jury, met als voorzitter collegelid Tineke Zweed, voerde met alle kandidaten gesprekken. Drie criteria telden zwaar: de impact die de student heeft gemaakt en...

Wat is HU Honours?

Wat is HU Honours?

Wil jij het beste uit jezelf en je studie halen? Ben je creatief? Ondernemend? Proactief? Slim? Dan is honoursonderwijs vast iets voor jou. HU Honours is er voor alle ambitieuze studenten met verschillende kwaliteiten, die zichzelf graag uitdagen en het...

Marian Klok wint Ad van Doorenprijs 2017

Marian Klok wint Ad van Doorenprijs 2017

Marian Klok, net afgestudeerd als logopediste, is winnaar van de Ad van Doorenprijs 2017. Met deze prijs bekroont Hogeschool Utrecht jaarlijks een inspirerende honoursstudent in het vakgebied van de gezondheidszorg: een student die naast het reguliere curriculum extra uitdagingen is...

Ervaringen van deelnemers

Ervaringen van deelnemers

12 Honours studenten over hun activiteiten:   'Je ontwikkelen en je passie mogen volgen' 'Professioneler geworden' 'Communicatief sterker' 'Jezelf beter leren kennen' 'Meer kunnen dan je dacht te kunnen' 'Vaardigheden verbeteren' 'Uitdagen en ontdekken' 'Doen wat je graag wilt doen' 'Kritisch...

HU Honoursfestival 2017

HU Honoursfestival 2017

Op 29 maart 2017 vond het eerste HU-brede Honoursfestival plaats. Dit filmpje laat een impressie zien van de sterproducten van de genomineerde studenten. Laat je inspireren om ook mee te doen aan...