Eindpresentaties TopClass Domein Gezondheidszorg!

31 studenten van de TopClass (en een viertal studenten met vijf Losse Sterren) gaven 13 en 14 juni inzicht in hoe ze zich persoonlijk en professioneel ontwikkeld hebben tot potentiële leading professional. Deze Toppers lieten zien waar ze leerervaringen hebben opgedaan, welke ontwikkeling ze hebben doorgemaakt en wat dit betekent voor de beroepspraktijk waar ze terecht komen of welke waarde ze hebben gecreëerd voor de beroepspraktijk. En de meesten hebben letterlijk ‘het stokje’ doorgegeven aan een andere student.

Gefeliciteerd aan alle Toppers!

Student HU wint prijs met oplossing voor logistiek op festivals

ICT-student Rico Janssen werkt in zijn vrije tijd als DJ. Op festivals zag hij nogal wat mis gaan met de logistiek. Hij besloot tijdens zijn studie aan Hogeschool Utrecht een extra module te volgen om een oplossing hiervoor te bedenken. Met FestiTrace heeft hij nu de Student Bazaar gewonnen op de internationale Bled eConference.

Rico Janssen presenteerde op de conferentie in het Sloveense Bled zijn concept FestiTrace, waarmee op innovatieve wijze de logistiek (zoals aanvoer van eten en drinken) en betalingen beheerd en gemonitord kunnen worden tijdens festivals. Janssen ontwikkelde FestiTrace tijdens een honours-module. Met honours-onderwijs biedt Hogeschool Utrecht studenten de kans zich ook buiten het curriculum van hun studie te ontplooien met extra leertrajecten en projecten.

Docent-onderzoeker Anand Sheombar: “Tijdens de module Digital Innovation & Internationalisation maken studenten kennis met een scala aan digitale en internationale trends. Daarna worden ze uitgedaagd om een innovatief digitaal concept te bedenken en te presenteren. Door zijn eindpresentatie en paper voor deze module werd Rico door een jury, waarin enkele ondernemers zitting hadden, geselecteerd om deel te nemen aan de Students Bazaar van de Bled eConference.”

 

Innovatie en waarde voor de praktijk
Op de jaarlijkse Bled eConference bespreken ondernemers, onderzoekers en kennisinstellingen jaarlijks de nieuwste digitale ontwikkelingen. De Students Bazaar is bedoeld om studenten de gelegenheid te geven om digitale toepassingen een bühne te geven voor een internationaal publiek van onderzoekers en mensen uit de beroepspraktijk. Zowel een vakjury als het publiek stemmen tijdens de Students Bazaar en bepalen daarmee het winnende team. Daarbij letten ze op zaken zoals businesinnovatie, technologische innovatie, haalbaarheid en waarde.

11 Top Class studenten uit het voormalige domein Economie & Management (4 Instituten) behaalden op 24 april j.l. het Honours 5-sterren certificaat! Een super prestatie!
Wil jij ook mee doen bij de uitreiking in 2019? Geef dit dan door aan Iris Hollaender!

Deelnemende studenten 2018:
Tiena Bakhshizadeh, Walter Hopman, Jesse Peele, Lotte Menses, Doha Bouaïssaoui, Ilias Cheqri, Sabrina Warmerdam, Larissa Croese, Martijn Bouma, Giang Cao en Agens Choynacki.

Djurre Langhout, student bedrijfseconomie en deelnemer aan het honoursprogramma, heeft een promotiefilmpje over honours gemaakt. Je kunt het hiernaast bekijken. Wil je meer filmpjes zien? Klik dan op deze link.


Tessa Riewald Honoursstudent van het jaar

Tessa Riewald Honoursstudent van het jaar

Op de eerste dag van het Onderwijsfestival HU Next18 van Hogeschool Utrecht werd de juryprijs voor de Honoursstudent van het Jaar uitgereikt aan Tessa Riewald, vierdejaars Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH). Voor de Honoursstudent van het Jaar is aan Honourcoaches van alle instituten gevraagd om studenten voor te dragen. Daar rolde een lijst van zeventien genomineerden uit. De jury, met als voorzitter collegelid Tineke Zweed, voerde met alle kandidaten gesprekken. Drie criteria telden zwaar: de impact die de student heeft gemaakt en...

Wat is HU Honours?

Wat is HU Honours?

Wil jij het beste uit jezelf en je studie halen? Ben je creatief? Ondernemend? Proactief? Slim? Dan is honoursonderwijs vast iets voor jou. HU Honours is er voor alle ambitieuze studenten met verschillende kwaliteiten, die zichzelf graag uitdagen en het...

Marian Klok wint Ad van Doorenprijs 2017

Marian Klok wint Ad van Doorenprijs 2017

Marian Klok, net afgestudeerd als logopediste, is winnaar van de Ad van Doorenprijs 2017. Met deze prijs bekroont Hogeschool Utrecht jaarlijks een inspirerende honoursstudent in het vakgebied van de gezondheidszorg: een student die naast het reguliere curriculum extra uitdagingen is...

Ervaringen van deelnemers

Ervaringen van deelnemers

12 Honours studenten over hun activiteiten:   'Je ontwikkelen en je passie mogen volgen' 'Professioneler geworden' 'Communicatief sterker' 'Jezelf beter leren kennen' 'Meer kunnen dan je dacht te kunnen' 'Vaardigheden verbeteren' 'Uitdagen en ontdekken' 'Doen wat je graag wilt doen' 'Kritisch...

HU Honoursfestival 2017

HU Honoursfestival 2017

Op 29 maart 2017 vond het eerste HU-brede Honoursfestival plaats. Dit filmpje laat een impressie zien van de sterproducten van de genomineerde studenten. Laat je inspireren om ook mee te doen aan...