In de praktijk – Amelishof

Amelishof: stadslandbouw en zorg in één

  • ben je herstellende van een burn-out?
  • wil je weer in een werkritme komen?
  • zit je al enige tijd in de ziektewet?
  • heb je een psychiatrische achtergrond?
  • zoek je structuur in je week?

Over de tuinderij

Tuinderij Amelis’Hof is een 18e eeuwse moestuin van circa 1 hectare groot waar sinds 1984 op biodynamische wijze groenten, fruit, kruiden en bloemen worden geteeld. De tuinderij is het bedrijf van tuinders Michel Smits en Mariëlle Dings. Zij werken samen met Stichting Historische Moestuinen Landgoed Amelisweerd om deze historische moestuin in stand te houden.

De tuin heeft verschillende activiteiten. De kern is – uiteraard- het verbouwen van groenten, kruiden en bloemen. De groenten wordt verkocht in de tuinwinkel of via groentepakketten. In de tuin werken vrijwilligers én mensen die zorg nodig hebben.

Meer informatie: site Amelishof.