Workshop ‘Kijken naar crisis met de discoursanalytische bril’

collage1Op de praktijkdag crisiscommunicatie op 4 april 2016, geeft Annette Klarenbeek samen met Renate den Elzen, communicatieadviseur bij het Crisiscommunicatieteam, een workshop ‘Kijken naar crisis met de discoursanalytische bril’, waarin de meerwaarde van discoursanalyse voor de crisispraktijk duidelijk wordt.

Hele en halve (on)waarheden verspreiden zich vliegensvlug via Facebook en Twitter. De traditionele media doen er nog een schepje boven op. Hoe wordt een klein gerucht groot? Op welke manier dragen geposte berichten bij aan de geruchtvorming? En hoe gebruik je die informatie voor effectieve communicatie? In deze breakout sessie laat Annette Klarenbeek van de Hogeschool Utrecht deelnemers kennismaken met discoursanalyse, een nieuwe methode om de context van communicatie te duiden. Ze presenteert inzichten over geruchtvorming en mobilisatie uit onderzoekproject The Next Level @crisis via crossmedia.  Deelnemers aan deze workshop gaan in groepjes aan de slag met discoursanalyse, door met behulp van de discoursanalytische bril naar een aantal teksten te kijken.

Alle informatie over deze workshop en het programma van praktijkdag crisiscommunicatie.

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.