Meetup Meebouwen in de tussenruimte

Meetup Meebouwen in de tussenruimte

A LabOp initiatief van de MBO-Agenda kwam in 2021 een groep van zo’n veertig innovatieve projectleiders uit alle Amsterdamse mbo-scholen bij elkaar om de bestuurlijke ambitie – duurzaam innoveren & kennis circuleren – met elkaar te vertalen naar een plan van aanpak. Hier kwamen zes urgente thema’s voor grootstedelijk Amsterdam uit naar voren met de wens om daar in gezamenlijkheid op te acteren (Match Mbo-arbeidsmarkt, Innovatie, Duurzaamheid, Inclusieve samenleving, Digitalisering en Ondernemen).

Momenteel werkt een team aan de uitwerking van het plan. Er wordt onder andere een online platform ingericht waar professionals met verschillende achtergronden kunnen samenwerken op deze thema’s of waar ze worden doorgelinkt naar actuele kennis, netwerk, programma- en LLO-aanbod in de regio.

Tijdens een meetup in A Lab Amsterdam kwamen bestuurders, directeuren, programmamanagers, projectleiders, beleidsmakers, onderzoekers, changemakers, practoren en innovatie regisseurs bij elkaar voor een presentatie van de bètaversie van dit platform en om mee te denken. Ilya Zitter (lector Leeromgevingen in het beroepsonderwijs bij lectoraat Beroepsonderwijs) verzorgde tijdens deze meetup een keynote over meebouwen aan de tussenruimte vanuit het theoretische perspectief van boundary crossing.

Foto (boven): Facebookpagina A lab Amsterdam
Foto (rechts): The Playground A lab Amsterdam