Tijdens de tweejaarlijkse open teamsessie van het lectoraat op 3 april stonden de promovendi van het lectoraat centraal. Het lectoraat Beroepsonderwijs kent een kernteam maar daarnaast ook docenten, studenten, partners die participeren in één van de projecten/activiteiten van het lectoraat. Tweemaal per jaar organiseert het lectoraat een open teamsessie, waarvoor alle collega’s en betrokkenen bij projecten/activiteiten zijn uitgenodigd.
Na de introductie van Ilya Zitter (lector Beroepsonderwijs) waarin de centrale vraag van het lectoraat werd toegelicht (Hoe kunnen lerenden worden gestimuleerd in hun ontwikkeling als beroepsbeoefenaar?), kregen de promovendi het podium. In drie rondes vertelden zij aan verschillende tafels over hun promotieonderzoek, vroegen zij om mee te denken over specifieke kwesties of vraagstukken, beantwoordden zij vragen van de verschillende toehoorders. De afronding bestond uit het ophalen van inzichten of links met de centrale onderzoeksvraag. Zowel de promovendi als collega’s en gasten gingen geïnspireerd hun weegs of praatten nog kort na tijdens een gezamenlijk lunchmoment.
Wil je meer weten over onze promovendi en hun promotieonderzoeken? Hieronder alle (buiten)promovendi die betrokken zijn bij ons lectoraat:
- Kitty Meijer: Naar duurzame toetsbekwame hbo-docenten
- Rieke van Bemmel: Het ontwerpen van een responsief curriculum voor lerarenopleidingen in het hbo
- Nienke Boere: Ontwikkelingsgerichte feedback leren geven op onderzoekend vermogen
- Rachelle van Harn: Zicht op leren van mbo-studenten
- Martijn Vlug: Het denken en doen van docenten in het hoger onderwijs die werken in een transformerende toetscultuur
- Marjanne Hagedoorn: Professionele ontwikkeling van ervaren mbo-docenten
- Kathinka van Doesum: De beroepsidentiteitsontwikkeling van mbo-studenten in economisch beroepsonderwijs
- Erica Wijnands: Onderzoekende vaardigheden van studenten in mbo-gezondheidszorgopleidingen
- Miriam Mayer: Werkplekleren en leren voor een beroep in de jeugdhulp
- Han van Dijk: Onderzoek naar hoe fysiotherapeuten in de eerste lijn beter in staat gesteld kunnen worden om patiënten met chronische pijn te benaderen vanuit een biopsychosociale visie.