De Nieuwe Blend: Toetstransitie

De Nieuwe Blend: Toetstransitie

Zoals in een eerder bericht is aangekondigd zijn er modules in Canvas te vinden over online onderwijs. Regelmatig komen daar nieuwe modules bij en vandaag is dat weer het geval! De module gaat over de toetstransitie.

  • Wil je gelijk naar de online modules? Klik hier!

Toetstransitie gaat over het omzetten van bestaande ‘papieren’ of online toetsen, meestal tentamens, naar andere manieren om de leeruitkomsten te meten, al dan niet summatief. Op de pagina ‘alternatieve toetsvormen’ vind je informatie over het omzetten van één toets naar een andere vorm. Op de pagina ‘leeruitkomsten integreren’ gaan we op zoek naar mogelijkheden om binnen het bestaande toetsprogramma in grotere, betekenisvolle eenheden te toetsen.

Online modules

Het gebruik van technologie in het onderwijs is niet alleen in de huidige situatie een uitkomst, maar kan ook op de langere termijn bijdragen aan het  flexibiliseren. Door het ontwikkelen van modules hopen we de digitale didactische vaardigheden van collega’s een stapje verder te helpen. Je kunt je via deze link aanmelden voor de Canvas-cursus. Je kunt rondkijken in de modules en op je eigen moment aan de slag met filmpjes, teksten en opdrachten. Daarnaast kun je natuurlijk feedback geven, suggesties doen, en kun je je aanmelden om een mailtje te krijgen als er nieuwe modules gepubliceerd worden. Je hoeft niet alle modules te doorlopen en je bent ook niet verplicht om alle opdrachten te doen. Je mag kiezen wat voor jou nuttig is!

Skilltree

De opbouw van de online modules zijn gebaseerd op de Skilltree Digitale Didactiek, die op basis van onderzoek bij Instituut Archimedes en een expertreview bij het Kenniscentrum Leren en Innoveren ontworpen is. Onder de afbeelding kun je een pdf-versie downloaden. In dat pdf kun je door middel van vakjes aanvinken bijhouden welke leerdoelen je beheerst. De online modules in Canvas ondersteunen je bij het leren, maar het is aan jezelf om in te schatten of je de leerdoelen afvinkt of niet.

Heb je vragen over hoe je iets aan kunt pakken of hoe iets werkt? Neem dan deel aan de HU-Community Online in Teams. Heb je als team of opleiding een vraag gerelateerd aan didactiek? Stel deze dan TLN. Voor technische vragen kun je op Digitale.hu.nl kijken.

Skilltree Digitalisering - Versie 3.0(5)
Bijlagen