De Nieuwe Blend: Online Onderwijs

De Nieuwe Blend: Online Onderwijs

Door de huidige situatie moeten we ons onderwijs (deels) online vormgeven. Om collega’s hierbij te ondersteunen hebben DLO en TLN de handen ineengeslagen om modules over online onderwijs te ontwikkelen in Canvas. De eerste module staat inmiddels na hard werken live en gaat over het creëren van een veilige online leeromgeving. Nu we allemaal beginnen met nieuwe klassen en studenten die we wellicht nog nooit ontmoet hebben, kan het lastig zijn om een band op te bouwen. In de module wordt ingegaan op een model dat je kunt gebruiken om online een band op te bouwen en een veilige leeromgeving te creëren.

  • Wil je gelijk naar de online modules? Klik hier!

Online modules

Het gebruik van technologie in het onderwijs is niet alleen in de huidige situatie een uitkomst, maar kan ook op de langere termijn bijdragen aan het  flexibiliseren. Door het ontwikkelen van modules hopen we de digitale didactische vaardigheden van collega’s een stapje verder te helpen. Je kunt je via deze link aanmelden voor de Canvas-cursus. Je kunt rondkijken in de modules en op je eigen moment aan de slag met filmpjes, teksten en opdrachten. Daarnaast kun je natuurlijk feedback geven, suggesties doen, en kun je je aanmelden om een mailtje te krijgen als er nieuwe modules gepubliceerd worden. Je hoeft niet alle modules te doorlopen en je bent ook niet verplicht om alle opdrachten te doen. Je mag kiezen wat voor jou nuttig is!

Skilltree

De opbouw van de online modules zijn gebaseerd op de Skilltree Digitale Didactiek, die op basis van onderzoek bij Instituut Archimedes en een expertreview bij het Kenniscentrum Leren en Innoveren ontworpen is. Onder de afbeelding kun je een pdf-versie downloaden. In dat pdf kun je door middel van vakjes aanvinken bijhouden welke leerdoelen je beheerst. De online modules in Canvas ondersteunen je bij het leren, maar het is aan jezelf om in te schatten of je de leerdoelen afvinkt of niet.

 

Heb je vragen over hoe je iets aan kunt pakken of hoe iets werkt? Neem dan deel aan de HU-Community Online in Teams. Heb je als team of opleiding een vraag gerelateerd aan didactiek? Stel deze dan TLN. Voor technische vragen kun je op Digitale.hu.nl kijken.

Skilltree Digitalisering - Versie 3.0(5)
Bijlagen