docentenleerteam Social Development Goals

Maak jij deel uit van een docentenleerteam SDGs in het onderwijs?

Ben je geïnteresseerd in de Sustainable Development Goals en vraag je je af hoe je als docent een bijdrage kunt leveren aan het opleiden van duurzame hbo-professionals? Meld je dan aan voor het leerteam SDGs in het onderwijs.

In het leerteam werken we vraaggestuurd; je kunt aan de slag met het ontwerpen van je eigen onderwijs. Je werkt samen met docenten van andere opleidingen waardoor er kruisbestuiving plaatsvindt. Er zijn diverse experts die het team begeleiden bij hun leervragen: TLN levert de expertise in het ontwerpen van onderwijs, en het programmateam duurzaamheid zorgt voor inhoudelijke expertise rond de SDGs; er kunnen ook externen worden aangetrokken.

Vragen die aan bod komen zijn: Hoe ontwerp je toekomstbestendig onderwijs? Hoe kun je vanuit jouw discipline of vakgebied een bijdrage leveren aan het behalen van de SDGs? Welke mogelijkheden zijn er voor interprofessioneel werken in het HU onderwijs? Een leerteam bestaat uit minimaal vier en maximaal zeven docenten. Er worden vijf sessies georganiseerd; daarna kan het leerteam facultatief verder gaan.
Deelnemers ontvangen een bewijs van deelname. Het leerteam is ook geschikt voor docenten die werken aan hun basiskwalificatie onderwijs ontwerpen; zij kunnen een assessment doen en ontvangen een certificaat.

Contactpersoon TLN: Corleen Knieriem