Introductie nieuwe docenten

Introductie nieuwe docenten

In het komende schooljaar starten bij de hogeschool enkele honderden nieuwe collega’s. Het grootste deel van deze groep gaat aan de slag als docent. HR en TLN hebben de handen ineen geslagen om ervoor te zorgen dat deze nieuwe lichting docenten goed wordt opgevangen.

Speciale website

Door HR is een speciale website ontwikkeld met veel relevantie informatie voor nieuwe medewerkers. Ga voor toegang tot deze website naar de sharepoint-pagina met het introductieprogramma nieuwe medewerkers. Ook is een speciale nieuwsbrief met het oog op de komst van de nieuwe collega’s opgesteld.

Introductie hbo-didactiek

Veel van de nieuwe docenten hebben weinig of geen ervaring in het (hbo)onderwijs. TLN heeft de introductie op de hbo-didactiek (INTRO-BDB) daarom flink opgeschaald. In de periode medio augustus – medio oktober zijn (vooralsnog) 20 introductiedagen gepland om de eerste instroom op te vangen.

Aanmelden

Het is van belang dat leidinggevenden hun nieuwe docenten zo snel mogelijk aanmelden voor deze dagen door via het Warmwelkomformulier enkele voorkeursdata door te geven uit de Trainingsdata | TLN (husite.nl). Het is ook mogelijk om één van deze dagen te reserveren voor een introductie ‘op maat’, dat wil zeggen voor docenten die starten bij eenzelfde opleiding.

Contact

Over de mogelijkheden voor dit maatwerk kan je contact opnemen met tln-administratie@hu.nl. Of kijk op de website van het Teaching & Learning Network. Zie ook: Introductieprogramma nieuwe medewerkers.