HU Onderwijs en onderzoek festival

Kom je op donderdag 23 januari 2020 ook naar de Werkspoorkathedraal in Utrecht? Daar houden we het Onderwijs & Onderzoek Festival en de Nieuwjaarsbijeenkomst. Ook nemen we afscheid van ons collegelid Anton Franken.

Festival voor onderwijs en onderzoek
Om zoveel mogelijk collega’s de kans te geven elkaar te ontmoeten, is het festival dit jaar geconcentreerd op één dag, in een onderwijsluwe week. Daarbij is het een breder festival geworden met naast onderwijs(innovatie) ook nadrukkelijk aandacht voor onderzoek en de verbinding van onderwijs en onderzoek. Vandaar de nieuwe naam: Onderwijs & Onderzoek Festival.

Wat kun je allemaal verwachten?
We starten de dag om 09.00 uur met een prikkelend debat tussen minister van OCW Ingrid van Engelshoven en Jan Bogerd over de toekomst van ons onderwijs en onderzoek, aan de hand van het nieuwe Strategische agenda hoger onderwijs en onderzoek en ons eigen ambitieplan ‘HU in 2026’.

Inspirerende sessies
Daarna kun je kiezen uit 54 workshops en presentaties van collega’s die inspirerende voorbeelden van onderzoek, onderwijs en dienstverlening met je delen. Er waren dit jaar maar liefst 124(!) inzendingen (tegen 94 vorig jaar) waaruit de programmacommissie een keuze moest maken. De keuze is onder meer gevallen op een workshop van het Kenniscentrum Leren en Innoveren waarin je wegwijs wordt gemaakt in de ontwikkelmogelijkheden en netwerken voor onderzoekers en een presentatie waarin Instituut Archimedes illustreert hoe zij samen met studenten gamification hebben toegepast in een cursus in Canvas.

Verkiezingen Docent en Onderzoeker van het jaar
Je kunt ook jouw favoriete docent of onderzoeker aanmoedigen tijdens de live finales van de verkiezing van de Docent van het jaar en – nieuw dit jaar! – de verkiezing van de Onderzoeker van het jaar.

Festivalplein
Of je blijft gezellig hangen op het festivalplein: slenteren langs de vele informatieve stands, deelnemen aan sport- en spelactiviteiten, elkaar ontmoeten op de lounge- en werkplekken, en tussendoor lekker genieten bij de food- en drinkspots.

Nieuwjaarsbijeenkomst & afscheid Anton Franken
We sluiten het festival om 15.00 uur af met de nieuwjaarsbijeenkomst. We nemen dan afscheid van Anton Franken. Een markante en betrokken bestuurder, een wetenschapper met een scherpe geest, en een collega die met kennis, humor en relativering weet te binden. Na zes jaar bij Hogeschool Utrecht neemt hij een sabbatical om zich te gaan oriënteren op zijn volgende stap.

Er worden maar liefst vier HU-prijzen uitgereikt: de reeds genoemde Docent van het jaar en Onderzoeker van het jaar, de Honoursstudent van het jaar én het Onderwijsinnovatieteam van het jaar. Ook is er de feestelijke kick-off van het jubileumjaar van de HU; onze hogeschool bestaat volgend jaar namelijk 25 jaar. Ten slotte heffen we graag met jou het glas op het nieuwe jaar, onder de muzikale begeleiding van onze eigen HUligans.
Mis het niet!

Een uitnodiging met het programma, alle details en de mogelijkheid om je aan te melden volgt medio december. Houd je mailbox dus in de gaten.

Graag tot ziens op 23 januari!