Zo komen energieverkopers aan je telefoon- en bankrekeningnummer

 

Voor het luttele bedrag van drie cent gaan persoonsgegevens al over de toonbank, om een leger aan hunkerende telefonische verkopers van nieuwe ‘slachtoffers’ te voorzien – als ze niet gratis worden uitgewisseld. Maar hoe de verkopers ook aan gegevens komen, wie eenmaal in de bestanden zit, komt er ook met het Bel me niet register vaak niet meer uit.

Meestal krijgt Leo Altenburg een verkoper aan de lijn, als hij een oproep krijgt van een nummer dat hij niet kent beantwoordt. Ditmaal is het een verslaggever, die hem vraagt een aantal gegevens door te nemen. Is dit zijn burgerservicenummer? En dat zijn rekeningnummer, geboortedatum, zijn adres en telefoonnummer?

Ja, klinkt het steeds bevestigend. Dan blijft het even stil. (…)

 

 

Lees verder