Wat beweegt jou?

Ga jij glimlachend naar huis aan het einde van de werkdag? Natuurlijk, het zit niet altijd mee, en iedereen heeft weleens een mindere dag. Maar je werk is een belangrijk deel van je leven. Daarom kun je maar beter zorgen dat je er meestal plezier in hebt.

Daar heb je meer invloed op dan je misschien denkt. Want werkplezier begint bij jouw eigen vitaliteit. Als je zorgt dat je je batterij goed oplaadt, heb je veel energie. Ook als het tegenzit. Zo ga je vaker met een glimlach naar huis.

Hogeschool Utrecht biedt je heel veel mogelijkheden om je vitaliteit een boost te geven. Op deze website kun je er alles over vinden. Laat je inspireren, ga op ontdekkingstocht en vind de balans die bij jou past. Veel (werk)plezier!

HU_vitaliteit_logo_1.1
2017-01-12 KASBOEK HU_VITALITEIT_Ontspanning_copyright KASBOEK art&design, Fotograaf Peter van dijk

Wat is het?

Klik op één van de foto’s voor meer informatie

home_ontspanning
2017-01-12 KASBOEK HU_VITALITEIT_Buiten-sporten_copyright KASBOEK art&design, Fotograaf Peter van dijk

Duurzame Inzetbaarheid

De HU wil haar medewerkers graag inzicht geven in hoe zij duurzaam inzetbaar kunnen blijven en kunnen inspelen op de toekomst. Duurzame inzetbaarheid wordt binnen de HU benaderd vanuit drie thema’s: kennis & vaardigheden, motivatie & betrokkenheid en gezondheid & energie.

HU-collega’s kunnen gebruikmaken van de Regeling Duurzame Inzetbaarheid. Deze regeling geeft medewerkers jaarlijks recht op een persoonlijk Duurzaam Inzetbaarheids-budget in uren (‘DI-uren’). Je kunt als medewerker je DI-uren op verschillende manieren besteden. Het is de bedoeling dat je je uren zó inzet, dat het je helpt om werk en privé te combineren en je werk goed, gezond en met plezier te blijven doen.

Meer weten over Duurzame inzetbaarheid en DI-uren? Kijk op Ask HU.

2017-01-12 KASBOEK HU_VITALITEIT_highfive_copyright KASBOEK art&design, Fotograaf Peter van dijk

HU Vitaliteit Acties

Lunchpauze meditatie!
Vanaf september bieden we twee wekelijkse meditaties in de Uithof aan:
  • Dinsdag      12.30-13.00 uur: Bestuursgebouw 2.46
  • Donderdag 12.30-13.00 uur: Langeveld E1.18
Je hebt een volle agenda en bent de hele dag druk bezig. Maar wanneer neem je de tijd om even uit de drukte te stappen en aandacht te besteden aan hoe je je voelt? Ben je gestrest of eigenlijk best ontspannen? Hoe voelt je lichaam eigenlijk aan? Zie je op tegen een lastig gesprek en voel je je daardoor misschien wat onrustig? En heb je eigenlijk al gelachen vandaag? De lunchpauze-meditatie geeft je de mogelijkheid om hier bewust bij stil te staan. De lunchpauze-meditatie is bedoeld voor alle UU en HU medewerkers die even een half uurtje uit de werksfeer willen zijn. Het is een laagdrempelige bijeenkomst in een vergaderruimte waar je gewoon op een stoel zit in je normale werkkleding. Er is geen enkele voorbereiding nodig. Je eet of drinkt echter niet, ook al is het je lunchpauze.
Wat doen we tijdens de lunchpauze meditatie?
In de mindfulness-meditaties schenken we aandacht aan wat zich van moment tot moment aandient. Met mildheid en zonder oordeel. Je leert om aandachtig in het moment te zijn en met een milde blik te kijken naar jezelf en alles wat zich aandient. Je wordt je weer bewust van je lichaam en je schenkt aandacht aan wat je op dat moment tegenkomt. Tijdens deze bijeenkomsten zullen verschillende aspecten van meditatie voorbij komen. Stil zijn, zitten, ademen, body-scan, geleide visualisaties. Iedere begeleider kiest daarbij de vorm die het best bij hem of haar past. Vanuit zijn/haar eigen achtergrond en ervaring.
Begeleiding
De meditatie wordt verzorgd door UU en HU collega’s met ervaring in het begeleiden van meditatie: Jacky Limvers , Bobby Baidjnath Misier, Carmen Jansen, Annemarie van Miltenburg, Marja Zuiderwijk, Remko van de Kamp, Marijke Molmans. Klik voor het rooster: 
Meditatierooster 4sept-20dec2018Klik voor informatie over de begeleiders: Informatie_over_begeleiders_aug2017
Meer informatie en aanmelden voor de mailinglist
Voor meer informatie en om je aan te melden voor de mailinglist kun je contact opnemen met 
Hanny DaniëlsVoor de meditatie zelf hoef je je niet aan of af te melden. Je kunt gewoon binnenlopen (graag 5 minuten van tevoren aanwezig zijn!).
2017-01-12 KASBOEK HU_VITALITEIT_team-raam-mindpapping_cp KASBOEK art&design, Fotograaf Peter van dijk

Vitaliteitsdag & Vitaliteitsweek ’17
'Tour de Vitale'

Ook de HU deed mee tijdens Wereld Yoga Dag op 21 juni in de Botanische Tuinen!

28 maart 2017: De HU start de dag met een heerlijke appel

Vitaliteitsdag & Vitaliteitsweek ’16

Vitaliteitsdag 2018 & 2017